arcadianet espa
Enterprise Europe Network
FOCUS TRASNATIONAL AGRIFOOD MATCHMAKING FAIR
exhibitor

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσκαλεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις και παραγωγούς του αγροδιατροφικού τομέα που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στο FOCUS TRASNATIONAL AGRIFOOD MATCHMAKING FAIR που θα λάβει χώρα την 16η Μαΐου 2019 στο Makedonia Hall, Ξενοδοχείο Cleopatra στην Λευκωσία της Κύπρου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει τη δυνατότητα να επιδοτήσει το κόστος συμμετοχής, από πόρους του προγράμματος, περιορισμένου αριθμού επιχειρήσεων (ένας εκπρόσωπος ανά επιχείρηση) για διαμονή και αεροπορικά εισιτήρια.

Εφόσον επικυρωθεί η πρόθεση συμμετοχής των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων τότε θα οριστικοποιηθεί και η κατάταξη-λίστα των υποψηφίων επιχειρήσεων βάσει των παρακάτω κριτηρίων επιλογής:

  1. Τα προϊόντα των επιχειρήσεων να ανήκουν σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες: λάδι, ελιά, κρασί, ούζο, φρούτα, σταφίδα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, αρτοσκευάσματα, βιολογικά τρόφιμα.
  2. Τα παραπάνω αγροτικά προϊόντα να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας Πελοποννήσου ή η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  3. Θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρήσεις που έχουν ήδη εμπλακεί στην υπηρεσία διάγνωσης αναγκών στο πλαίσιο του έργου
  4. Να έχουν συμπληρώσει το αίτημα συμμετοχής στο Cluster Αγροδιατροφής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για συμμετοχή στις δράσεις του έργου
  5. Θα εκπροσωπηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι τομείς αγροδιατροφικού τομέα ως ορίζονται στο 1.
  6. Δίνεται έμφαση σε επιχειρήσεις με που έχουν μία καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα στον αγροδιατροφικό τομέα
  7. Με προσανατολισμό σε χώρες της Βαλκανικής-Μεσογείου (Κύπρος, Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα)

 

Λόγω περιορισμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τις επιχειρήσεις που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια.

Ως εκ τούτου καλούνται οι επιχειρήσεις που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια και που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην εκδήλωση να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την Τρίτη 7/5/2019 με αίτησή τους (πατήστε εδώ για να την κατεβάσετε) στέλνοντας την Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (EXPRESSION OF INTEREST FORM) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  ilampropoulou@mou.gr και regionoffice.ppel@gmail.com υπόψη κας. Ιωάννας Λαμπροπούλου (Τηλ.: 2713-601380), η οποία επισυνάπτεται. (Δεν θα γίνονται δεκτές, ανυπόγραφες αιτήσεις).

Στην εκδήλωση δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων από τις περιοχές της Βαλκανικής-Μεσογείου του έργου. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με επιχειρήσεις της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας (μέσω Β2Β συναντήσεων), με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών και προώθηση της καινοτομίας στις επιχειρήσεις τους.

 Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του έργου «FOCUS – Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) του αγροδιατροφικού τομέα μέσω υλοποίησης διακρατικών συνεργατικών σχημάτων/ Συστάδων (Clusters)» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος Balkan-Med.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα