«Run the Theatre 2019», υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. «Στις 5 Μαΐου ελάτε να τρέξουμε στον τόπο που γέννησε το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας!»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 01/05/2019 / ΩΡΑ: 12:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

Πρόγραμμα φιλοξενίας Run the Theatre

Η Μεγαλόπολη Αρκαδίας σας καλεί όλους στις 5 Μαΐου στην μεγάλη δρομική γιορτή της Run the Theatre 2019”. Στο πλαίσιο αυτό η Οργανωτική Επιτροπή ξεκινά ένα «Πρόγραμμα Φιλοξενίας» συνάπτοντας συνεργασία με τα καταλύματα του Δήμου Μεγαλόπολης καθώς και της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα:

  • Οι δρομείς μπορούν να έχουν έκπτωση 20% στη διαμονή σε όλα τα καταλύματα της περιοχής μετά από απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με το κατάλυμα.
  • Late check out για όλους, την Κυριακή του αγώνα!

Πληροφορίες για τα συμμετέχοντα στο Πρόγραμμα καταλύματα μπορείτε να βρείτε στο link: https://www.runthetheatre.gr/odigos-episkepton/metakinisi-kai-diamoni/

Ακόμα, στις 3 ,4 & 5 Μαΐου 2019 το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης στο οποίο είναι αφιερωμένος ο αγώνας, θα υποδεχθεί το κοινό του Run the Theatre αλλά και όποιον άλλο το επιθυμεί, από τις 11:00 έως 15:00, με ελεύθερη είσοδο.

Τα αναμνηστικά των δρομέων

Η Οργανωτική Επιτροπή έδωσε στην δημοσιότητα το εικαστικό του μοναδικά φιλοτεχνημένου μεταλλίου του Run the Theatre.

Καθώς επίσης και το εικαστικό του επίσημου t-shirt της Διοργάνωσης, το οποίο θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς καθώς και όλοι οι εθελοντές!

Δώρα και τυχερές κληρώσεις:

Η no1 εταιρεία running παγκοσμίως, New Balance, τρέχει μαζί μας στο Run the Τheatre 2019 και έχει προετοιμάσει πολλά δώρα για τους συμμετέχοντες!

Αναλυτικά:

  • 12 ζώνες water bottle belt για τους πρώτους νικητές και νικήτριες των 5 χλμ. και 10 χλμ.
  • 2 ζευγάρια παπούτσια new balance 880v9 για κληρώσεις στους συμμετέχοντες μετά την επίσημη ανάρτηση των αποτελεσμάτων (5 και 10 χλμ.)
  • 6 ζώνες water bottle belt για κλήρωση στο αγώνισμα των 10 χλμ.

Το κατάστημα ιατρικών & ορθοπεδικών ειδών People Care (φροντίδα και αποκατάσταση) στην Μεγαλόπολη τρέχει μαζί μας στο Run the Τheatre 2019 και προσφέρει 2 δωρο-επιταγές, για τους συμμετέχοντες ύστερα από κλήρωση μετά την επίσημη ανάρτηση των αποτελεσμάτων!

Οι Τουριστικές Διαδρομές:

Δεν είναι μόνο οι αγωνιστικές διαδρομές που σε καλούν να πάρεις μέρος στο Run the Theatre 2019, αλλά και ένα πλήθος γειτονικών προορισμών που σε περιμένουν να τους εξερευνήσεις!

Η Καρύταινα με τον μεσαιωνικό χαρακτήρα που της προσδίδουν τα σπίτια, το κάστρο της και οι βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες, το Λεοντάρι ένας πανέμορφος παραδοσιακός ιστορικός οικισμός, η Λυκοσούρα που σύμφωνα με τον Παυσανία ήταν η αρχαιότερη πόλη του κόσμου, το Λύκαιον όρος, το ιερό βουνό των Αρκάδων, εκεί που οι αρχαίοι μας πρόγονοι θέλουν την γέννηση του Δία, η Αγία Θεοδώρα, μία ιδιότυπη εκκλησία, κτίσμα του 9ου μ.Χ. αιώνα η οποία θεωρείται ένα μικρό θαύμα της φύσης καθώς τεράστια δένδρα (17) στηρίζονται στη στέγη της μικρής αυτής εκκλησίας και άφθονα νερά αναβλύζουν από τα θεμέλια της, όλοι αυτοί οι μαγευτικοί και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος προορισμοί βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Μεγαλόπολη και σε καλούν να τους επισκεφτείς!

Περισσότερες πληροφορίες για τους γειτονικούς προορισμούς μπορείτε να βρείτε στο:

https://www.runthetheatre.gr/odigos-episkepton/geitonikoi-proorismoi/

 

Φυσικά, η συμμετοχή στο Run the Theatre ολοκληρώνεται με μία επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης το οποίο και αποτελεί το μεγαλύτερο θέατρο του αρχαίου ελληνικού κόσμου και στο οποίο είναι αφιερωμένη η Διοργάνωση.

Η Συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας:

Η Διοργάνωση από την πρώτη κιόλας χρονιά έχει συνάψει μία εξαιρετική συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας η οποία βρίσκεται κοντά στην Διοργάνωση εντασσόμενη στην κατηγορία του θεσμικού υποστηρικτή.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε ότι στις 3, 4 & 5 Μαΐου 2019 το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης θα υποδεχθεί το κοινό του Run the Theatre αλλά και όποιον άλλο το επιθυμεί, από τις 11:00 έως 15:00, με ελεύθερη είσοδο.

Το Σάββατο και την Κυριακή του αγώνα θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις από ξεναγό – αρχαιολόγο ανά μια ώρα με έναρξη στις 11:00.

 Η Συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας:

Η Διοργάνωση από φέτος τελείται υπό την αιγίδα του Επιμελητήριου Αρκαδίας.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε διασύνδεση και προβολή της Διοργάνωσης από τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 Οι Κοινωνικές δράσεις: 

Μία ακόμα δράση η οποία ξεκίνησε το 2018 και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, είναι η διάθεση 1.500 μερίδων ζυμαρικών στο ΝΠΔΔ Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη του Δήμου Μεγαλόπολης για την ενίσχυση των απόρων οικογενειών Μεγαλόπολης με την συμβολή της Βιομηχανίας Ζυμαρικών Ήλιος.

Νέα Δράση για το 2019!

Μην ξεχάσετε!

Για πρώτη χρονιά θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Άστα να Τρέξουν Ξανά!» της ομάδας  Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+’

Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» συλλέγει παπούτσια που βρίσκονται ξεχασμένα στο σπίτι μας, σε κάποιο ντουλάπι ή ράφι, αλλά σε καλή κατάσταση και τα διαθέτει για επαναχρησιμοποίηση σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Το πρόγραμμα ‘Άστα να τρέξουν ξανά’ φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).

Σας καλούμε όλους να προσφέρετε τα αθλητικά σας παπούτσια που δεν χρησιμοποιείτε για να βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας!

Η συλλογή των αθλητικών παπουτσιών θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών καθώς και της γραμματείας αγώνα.

*Το συλλεχθέν υλικό του προγράμματος θα παραδοθεί στο  ΝΠΔΔ Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη του Δήμου Μεγαλόπολης για την ενίσχυση των απόρων οικογενειών Μεγαλόπολης.    

 ΔΕΙΤΕ το Τηλεοπτικό ΣΠΟΤ:

https://drive.google.com/file/d/1JFPROFaYYRR4459TJS0SxHnie3eYUBQd/view

 Το Run the Theatre 2019 θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Μαΐου στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας και ο αγώνας είναι αφιερωμένος στο αρχαίο θέατρο της πόλης, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο θέατρο του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει 10, 5 & 2,5 χλμ. για όλους!

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Δήμο Μεγαλόπολης με τη  συνεργασία των τοπικών αθλητικών σωματείων και υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του συλλόγου «Διάζωμα».

Οι εγγραφές δρομέων γίνονται στο:  https://www.runthetheatre.gr/eggrafes/

Οι εγγραφές εθελοντών γίνονται: https://www.runthetheatre.gr/ethelontismos/

 

 

«Ελάτε να τρέξουμε στον τόπο που γέννησε το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας!»