arcadianet espa
Enterprise Europe Network
ΕΔΟΕΑΠ: Ρύθμιση οφειλών ασφαλισμένων του Οργανισμού σε 120 δόσεις – Διακανονισμός οφειλών υπόχρεων εργοδοτών
econ 001

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΕΔΟΕΑΠ ΣΕ 120 ΔΟΣΕΙΣ (ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ) 

Με απόφαση του Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις κατ’ ανώτατο αριθμό, προκειμένου να διευκολυνθούν στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Διευκρινίζεται ότι σε ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οι οφειλές των ασφαλισμένων προς τον Οργανισμό που προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τις 31/12/2018 και πιο συγκεκριμένα από ασφάλιστρο ανεργίας, προαιρετική ασφάλιση, κατ’ εξαίρεση ασφάλιση (πριν την ψήφιση του ν. 4498/2017), εξαγορά χρόνου κλπ.

Επισημαίνεται ότι, ανεξαρτήτως αν έχει υποβληθεί αίτηση διακανονισμού οφειλών με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο, απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης ασφαλισμένων (ώρες 08.00-16.00), προκειμένου να υποβάλλουν  αίτηση ένταξης στη ρύθμιση ή να αποστείλουν το αίτημά τους με email στο info@edoeap.gr.

Η αποπληρωμή των οφειλών, πραγματοποιείται με τους εξής όρους:

– έκπτωση επί των πάσης φύσεων προσαυξήσεων, τελών και τόκων, όπως υπολογίζονται έως την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση, σε ποσοστό 85%
– μηνιαίες δόσεις έως 120
– ελάχιστο ποσό δόσης €30

Επισημαίνονται τα εξής:

– Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται μόνο ΜΙΑ φορά.
– Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30/9/2019.
– Ο αιτών υποχρεούται μέχρι το τέλος του μήνα υπαγωγής του στη ρύθμιση να καταβάλει την πρώτη δόση.
– Αν δεν καταβληθούν 2 δόσεις του διακανονισμού, η ρύθμιση χάνεται.
– Σε περίπτωση απώλειας της ρύθμισης, αναβιώνουν όλες οι προσαυξήσεις.

Για κάθε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Τομέα Ασφάλισης & Επικοινωνίας τηλ.210 7264700 -επιλογή 2 και στη συνέχεια 3.

………………………………………………

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΕΔΟΕΑΠ Ν. 4611/2019

Ενημερώνουμε τους υπόχρεους εργοδότες ΕΔΟΕΑΠ ότι με βάση το Ν. 4611/2019 μπορούν να διακανονίσουν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό.

Κάθε ενδιαφερόμενη Εταιρεία μπορεί να αποστείλει τη σχετική αίτηση της (με σφραγίδα και υπογραφή υπευθύνου) στο esoda@edoeap.gr, προκειμένου ακολούθως να ενημερωθεί από την Υπηρεσία Εσόδων για τη διαδικασία που θα ακολουθείται για την ένταξη των οφειλών της στις σχετικές διατάξεις του παραπάνω Νόμου.

Για πληροφορίες σε ό,τι αφορά την παραπάνω διαδικασία διακανονισμών οφειλών μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210 7264371, 210 7264339.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα