arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ JAZZ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην προσπάθεια για την ανάδειξη της Αρκαδίας και την αύξηση του τουρισμού και σε συνεργασία με το Ίδρυμα «George Best Costacos» παρουσιάζουν τα μουσικά σχήματα Jazz του «Leighton Park School» του Λονδίνου την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στα Σπήλαια Κάψια.
Η χορωδία τελεί υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Rosemary Scales

ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως και τα τέλη Αυγούστου. Υπενθυμίζεται πως στις καλοκαιρινές εκπτώσεις επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

ΣτΕ: ΦΡΕΝΟ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ 15ΕΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ
Νέες διευκρινίσεις για τους κανόνες που πρέπει να ισχύουν σχετικά με τις προθεσμίες παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να διενεργήσει έλεγχο και να κοινοποιήσει πράξεις επιβολής φόρων και προστίμων σε υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ προκύπτουν από νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την απόφαση αυτή ορίζεται πλέον ότι ο χρόνος παραγραφής δεν μπορεί να υπερβεί τα 15 έτη σε περίπτωση μη υποβολής αρχικής εμπρόθεσμης δήλωσης και υποβολής εκ των υστέρων, εκπρόθεσμης δήλωσης.

ΕΛ.ΣΤΑΤ: ΑΥΞΗΣΗ 13,4% ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ 2019
Αύξηση 13,4% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Απρίλιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2018, έναντι αύξησης 6,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2018 με το 2017. Ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 10,7% τον Απρίλιο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2019.

ΑΑΔΕ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 135.000 OI AIΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ
Αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή της ρύθμισης των 120 δόσεων για τις οφειλές προς την εφορία δίνει με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Έως τώρα οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από οφειλέτες για την υπαγωγή στη ρύθμιση ξεπερνούν τις 135.000 ενώ το συνολικό ύψος των οφειλών που έχει ρυθμιστεί υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ
Στα τέλη Αυγούστου, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του φετινού ΕΝΦΙΑ. Πάνω από 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 2,9 δισ. ευρώ με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει για άλλη μια χρονιά σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους με μεσαία ακίνητη περιουσία. Τα εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο στα τέλη Αυγούστου, εξαιτίας της σχεδιαζόμενης παράτασης των φορολογικών δηλώσεων. Η πρώτη δόση του φόρου θα πληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2020.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Νέα παράταση δόθηκε για την καταληκτική ημερομηνία υποβολών αιτήσεων στο πλαίσιο του 3ου κύκλου του καθεστώτος της «Γενικής Επιχειρηματικότητας» του ν.4399/16. Όπως ενημερώνει η γενική γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων: «σας ενημερώνουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς της Γενικής Επιχειρηματικότητας (3ος κύκλος) του ν.4399/2016 παρατείνεται εκ νέου έως την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019».

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα