Με λίγα κλικ, χωρίς κλειδάριθμο και με κωδικούς Taxisnet η είσοδος στις e-υπηρεσίες του ΟΑΕΔ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 07/08/2019 / ΩΡΑ: 17:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

Παλαιότερα οι άνεργοι έπρεπε να προμηθευτούν κλειδάριθμο απο τα κατα τόπους ΚΠΑ2 για να χρησιμοποιήσουν τις e-υπηρεσίες του Οργανισμού.

Μέσα από τις e-υπηρεσίες γίνεται και η ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας. Ετσι όποιος θέλει να ανανεώσει την κάρτα του μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του Taxisnet που χρησιμοποιούν όλοι οι φορολογούμενοι για τις φορολογικές δηλώσεις αλλά και για όλες τις φορολογικές συναλλαγές της ΓΓΠΣ.

Πώς γίνεται η πρόσβαση

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε την πρώτη επιλογή για να εισέλθετε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε την επιλογή που πρέπει να επιλέξετε για να εισέλθετε στις e-υπηρεσίες με τους κωδικούς του Taxisnet και χωρίς την προμήθεια κλειδαρίθμου απο τον ΟΑΕΔ

oaed2

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε την επιλογή για την εισαγωγή στο σύστημα του ΟΑΕΔ με τους κωδικούς του Taxisnet

oaed3

Στην επόμενη εικόνα θα σας ζητηθεί να δώσετε τους κωδικούς TAXISNET που διαθέτετε (Username / Password), προκειμένου να γίνει η αναγνώρισή σας από το σύστημα της ΓΓΠΣ και να ληφθεί το ΑΦΜ σας.

Με το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ το οποίο θα δηλώσετε, θα γίνει διασταύρωση στοιχείων στο Μητρώο του Οργανισμού και στη συνέχεια θα οδηγηθείτε στην σελίδα μέσω της οποίας
θα γίνει η εγγραφή σας ως πιστοποιημένος χρήστης, στο σύστημα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (eServices IIS) του Οργανισμού, ώστε να κάνετε χρήση όλων των υπηρεσιών που διαθέτει ο Οργανισμός στους πιστοποιημένους χρήστες.

Η εφαρμογή αυτή αφορά μόνο Φυσικά Πρόσωπα.

Ετσι με τον παραπάνω τρόπο οι άνεργοι γλιτώνουν χρόνου και ταλαπωρία αφού δεν χρειάζεται να μεταβούν στα ΚΠΑ2 του Οργανισμού για να προμηθευτούν κλειδάριθμο.

Πηγή:dikaiologitika.gr