arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Τι θα ισχύει για τις τηλεφωνικές και τραπεζικές χρεώσεις με Brexit χωρίς δίκτυ ασφαλείας
business

Οι χρεώσεις για τις on line αγορές – Τι αναφέρει η εφημερίδα «Sunday Times»

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιμετωπίσει έλλειψη τροφίμων, βενζίνης και φαρμάκων, αποκλεισμούς λιμανιών και την επιστροφή των συνόρων ανάμεσα στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας, που παραμένει μέλος της ΕΕ και της Βόρειας Ιρλανδίας, επαρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου σε περίπτωση Brexit χωρίς δίκτυ ασφαλείας». Αυτό αναφέρει σε άρθρο η εφημερίδα «Sunday Times» σύμφωνα με τον κυβερνητικό φάκελο που έχουν στην διάθεσή τους.

Όπως τονίζει μία από τις πρώτες ορατές συνέπειες για τους βρετανούς και ευρωπαίους καταναλωτές αφορά τα τέλη περιαγωγής. Η υπηρεσία, η οποία σήμερα είναι δωρεάν για τους καταναλωτές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα χρεώνεται αυτομάτως στους ταξιδιώτες που θα διασχίζουν τη Μάγχη ή τα ιρλανδικά σύνορα.

Το ίδιο θα ισχύει για την χρήση τραπεζικών καρτών, που θα επιβαρυνθούν με επιπλέον χρέωση, ενώ οι τραπεζικές διαδικασίες θα είναι περισσότερο αργές, σύμφωνα με το Λονδίνο. Εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι πελάτες των επενδυτικών τραπεζών που έχουν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Πολλές τράπεζες έχουν εγκαταστήσει θυγατρικές στην ηπειρωτική Ευρώπη για να αποφύγουν την αναταραχή.

Προειδοποιήσεις προς τους καταναλωτές

Οι καταναλωτές που πραγματοποιούν on line αγορές θα διαπιστώσουν επιπλέον χρεώσεις, διότι τα πακέτα με προϊόντα που θα προέρχονται από την ηπειρωτική Ευρώπη, δεν θα έχουν δικαίωμα στην ελάφρυνση του ΦΠΑ.

Οι Βρετανοί που θα βρίσκονται για διακοπές στην Ευρώπη, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με διεθνές δίπλωμα οδήγησης. Οσο για την μετακίνηση κατοικιδίων ζώων από τους Βρετανούς στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα υπόκειται σε πιο αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες.

Πηγή: www.news.gr, e-forologia.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα