arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Η πολύχρονη συνεργασία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συνεχίζει να αποφέρει καρπούς ανάπτυξης και καινοτομίας στην Αρκαδία
ΦΩΤΟ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της προώθησης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της στενής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στηρίζει ενεργά τη δημιουργία της πρωτοποριακής online εφαρμογής του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Επιχειρηματικής του ομάδας Healthy V Team.

Το εγχείρημα αυτό δημιουργεί ένα πρόσφορο έδαφος γεμάτο ευκαιρίες διάκρισης και ανάδειξης των τοπικών ΠΟΠ προϊόντων, προσφέροντας μία αξιοσημείωτη εμπειρία ακόμη και στους πιο απαιτητικούς καταναλωτές και παραγωγούς.

Η εφαρμογή – διακρίθηκε στον επιχειρηματικό διαγωνισμό Trophy Challenge του ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος– παρουσιάζεται έως και τις 15 Σεπτεμβρίου από τον φορέα της Digital Greece στην 84η ΔΕΘ, περίπτερο 12, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Η συνεργασία των δύο φορέων στοχεύει στην υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας και παροχής καθοδήγησης προς την υλοποίηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με δεδομένη την πρωτοπορία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην καινοτόμα τεχνολογία του ‘’HEALTHY V TEAM’’.

“HEALTHY V TEAM”

  • Η “HEALTHY V TEAM”, είναι μία καινοτόμο εταιρεία στήριξης της επιχειρηματικής δράσης στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου επιδιώκοντας τη προώθηση των ΠΟΠ προϊόντων αυτής. Σκοπός είναι να παρέχει χρήσιμες και ουσιαστικές συμβουλές ανάπτυξης σε υπάρχουσες επιχειρήσεις και να αναπτύσονται εξειδικευμένες (Custom-Made) ιδέες νέων επιχειρηματικών δράσεων.
  • Η ‘’HEALTHY V TEAM’’αποτελεί το κέντρο εφαρμοσμένων οικονομικών αναλύσεων για τον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ιδρύθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Αγροτικής Οικονομίας, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ανθρώπινο δυναμικό τους φοιτητές της. Επίσης η συνεργασία αυτής με το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε όλα τα επίπεδα καθιστά το εγχείρημα ως δυναμικό, δημιουργώντας ένα πρόσφορο έδαφος γεμάτο ευκαιρίες διάκρισης και ανάδειξης των τοπικών ΠΟΠ προϊόντων, προσφέροντας μία αξιοσημείωτη εμπειρία ακόμη και στους πιο απαιτητικούς καταναλωτές και παραγωγούς.

“HEALTHY V TEAM” APP

  • Η ‘’HEALTHY V TEAM’’σας προτείνει τη ‘’HEALTHY V’’APP, μια free online εφαρμογή που έχει έναν τριπλό στόχο :
    • την ενημέρωση των ατόμων-καταναλωτών για το πώς να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή διασφαλίζοντας την υγεία και ευεξία τους!
    • Την προώθηση αγροτικών προϊόντων ΠΟΠ , ΠΓΕ και βιολογικά της περιφέρειας Πελοποννήσου.
    • Την γενικότερη αναβάθμιση και αναζωογόνηση του πρωτογενή τομέα, με παροχές συμβουλών σε νέους αγρότες και παραγωγούς με δυνατότητα αξιολόγησης των αγροτικών επενδύσεων και οικονομικών αναλύσεων.
  • Στο “LOGO” αντικατοπτρίζονται οι εξής έννοιεςCross Safe Environment, Healthy Way of Life, PDO Products and Economic Growth..

ΠΑΡΟΧΕΣ “HEALTHY V TEAM APP”

  • Εξειδικευμένες συμβουλές σωστής διατροφής και συνδυασμού τροφών (έτσι ώστε να αναπληρώνονται όλες οι απώλειες σε θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες που μπορεί να προκύψουν από τη μη-κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών)
  • Εξατομικευμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής
  • Ενημέρωση για κατάλληλα ΠΟΠ προϊόντα και υπηρεσίες
  • Πρόσβαση σε μικρές μονάδες παραγωγών και online αγορές, μέσω της βοήθειας των Γεωγραφικών Συστημάτων G.I.S.
  • Παροχή απαραίτητης τεχνογνωσίας και πληροφόρηση ανάλυσης των συνθηκών για αύξηση της προσφοράς και διαχείρισης των προϊόντων, βελτίωση της ποιότητας αυτών και φυσικά μεγιστοποίηση του οφέλους των ίδιων των παραγωγών που δεν είναι άλλο από την αύξηση των προσωπικών κερδών και του συνόλου της οικονομίας του ελληνικού πρωτογενή τομέα.

Πιο συγκεκριμένα:

Απευθυνόμαστε σε μία ευρεία γκάμα ατόμων του καταναλωτικού κοινού όπως για παράδειγμα αθλητές, καταναλωτές οργανικών προϊόντων, προϊόντων Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε., καθώς και σε εκείνους που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια δίαιτα χαμηλή σε ζωικά λιπαρά, ευαισθητοποιώντας την ίδια στιγμή τη κοινωνία σε θέματα και ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με τους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς (Άξονας Περιβάλλον).

  • Οι καταναλωτές και οι ‘’HEALTHY V USERS’’ θα έχουν προνόμια άμεσης επικοινωνίας και ενημέρωσης από εγκεκριμένους και συνδεδεμένους με το δίκτυο της εφαρμογής παραγωγούς όπως επίσης και ιατρική-συμβουλευτική υποστήριξη (διατροφολόγοι, ψυχολόγοι) καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Επιπλέον παρέχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που θα απαρτίζονται από νεανικό, εξειδικευμένο και δραστήριο ανθρώπινο δυναμικό. (Άξονας οικονομία)
  • Απευθυνόμαστε σε παραγωγούς και νέους αγρότες παρέχοντας δυνατότητα αξιολόγησης των αγροτικών επενδύσεων τους μέσα από πλατφόρμα οικονομικών αναλύσεων, όπου χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που κατέχουν πριν ή μετά τη δραστηριοποίησή τους σε μία αγροδιατροφική ενέργεια του τομέα θα μπορούν να εντοπίσουν αν όντως υφίσταται η έννοια του κέρδους μακροχρόνια ή βραχυχρόνια, προειδοποιώντας τους αν η επένδυση είναι επισφαλής ή όχι.
  • Πρωταρχικό μέλημά μας είναι το όφελος-κίνητρο του παραγωγού και η μεγιστοποίηση της χρησιμότητας του καταναλωτικού κοινού από την κατανάλωση των ΠΟΠ τοπικών αγαθών και την παροχή των υπηρεσιών μας προς αυτό.
  • Πρωταρχικό μέλημά επίσης αποτελεί η θετική επιρροή των ατόμων, η προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής προσαρμοσμένου στις ανάγκες κάθε καταναλωτή (με σεβασμό στις καταναλωτικές προτιμήσεις του, τις απαιτήσεις της δουλειάς του, τις δραστηριότητες του, τις προσωπικές του πεποιθήσεις). Η εταιρεία μας επιπρόσθετα, στοχεύει στη δυναμική επέκτασή της μέσα από τη σύνδεση του ‘’PROJECT’’ μας με την αγορά και την κοινωνία (προσφέροντας νέες και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας και δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργασίας και έρευνας με άλλες ομάδες πανεπιστημίων της Ελλάδος και του εξωτερικού). (Άξονας κοινωνία)

Στόχος είναι το “HEALTHY V TEAM APP να αποτελέσει το όχημα για την ευρύτερη ανάπτυξη της επιχειρηματικής μας ιδέας!

ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ – “HEALTHY V TEAM”

 Κούρτη Μαρία,  Λαμπράκης Ιωάννης,  Παναγούλη Ιωάννα,  Προκόπος Γεώργιος, Τάτση Λουκία

 Η δραστηριοποίησή μας, η δημιουργία της κεντρικής ιδέας του project, όπως επίσης και η βιντεοσκόπηση των βασικών αξόνων του από την Healthy V Team, έλαβε χώρα στις  τοποθεσίες:  Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Τρίπολης – Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πάρκο Φιλοδένδρων Τρίπολης, Εξωκλήσι Ανάληψης, Βράχος της Πηγής Ν. Αρκαδίας.

Συμμετοχή “HEALTHY V TEAM” στο διαγωνισμό TROPHY CHALLENGE

 Συμμετοχή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Τρίπολης και της ομάδος HEALTHY V TEAM στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “TROPHY CHALLENGE 2019” του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” με κύριους θεματικούς άξονες αυτούς της Αγροδιατροφής και της Τεχνολογίας Τροφίμων.

Η παραπάνω ενέργεια υλοποιήθηκε έπειτα από προτροπή του Προέδρου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Τρίπολης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Δημητρίου Θωμάκου, όπου σε συνεργασία με την Καθηγήτρια του Τμήματος κα. Ειρήνη Δασκαλοπούλου και την Υποψήφια Διδάκτωρ κα. Φωτεινή Κυριαζή, καθοδήγησαν με επιτυχία μια ομάδα πέντε προπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου σε όλα τα επίπεδα του διαγωνισμού!!

Ο κόπος, η αισιοδοξία αλλά και ο ζήλος όλης της ομάδας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο Διαγωνισμό του Trophy Challenge 2019 δε κρύβουμε πως ήταν και είναι τεράστιος, καθώς αφιερώθηκαν μέρες ολόκληρες για τη σύνταξη του business plan της ομάδος, το σχεδιασμό του logo, όπως επίσης και για τα γυρίσματα του βίντεο, μέσα στο οποίο παρουσιάζεται η κεντρική ιδέα!!

Η Healthy V Team όπως και ονομάστηκε η επιχειρηματική ομάδα ξεκίνησε το ταξίδι της στο διαγωνισμό μέσα από τη διαδικασία του boot camp. Οι δύο αυτές μέρες αν και εξαντλητικές για όλους θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν εμπειρία ζωής, καθώς όλα τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε διακεκριμένα άτομα του χώρου της επιχειρηματικότητας και της αγροτικής οικονομίας, να συζητήσουν και παράλληλα να ζητήσουν συμβουλές έτσι ώστε να αναπτύξουν τις παρουσιάσεις τους και φυσικά να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω φάσεων του διαγωνισμού έδωσε το κίνητρο για εξέλιξη της ιδέας άμεσα σε όλα τα επίπεδα, καθιστώντας έτσι το project ενεργό για νέους επιχειρηματικούς και όχι μόνο διαγωνισμούς!!

Επιπλέον η HEALTHY V TEAM αξίζει να σημειωθεί πως κατόρθωσε να πάρει το εισιτήριο για τη 2η φάση ενός ακόμη επιχειρηματικού διαγωνισμού που δεν είναι άλλος από το ENNOVATION 2019 που διεξάγεται μέσω του επιχειρηματικού και ερευνητικού κέντρου του Πανεπιστημίου της ΑΣΣΟΕ, επιδιώκοντας σαφώς τη μετάβαση στο 3ο στάδιο αυτού.

84η ΔΕΘ Πρόσκληση HEALTHY V TEAM

Η παρουσία της “HEALTHY V TEAM” στην 84η ΔΕΘ είναι γεγονός. Η πρόσκληση προήλθε μέσω του Digital Greece που είναι μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συντονίζεται από τους Industry Disruptors – Game Changers, πραγματοποιείται με στόχο την  προβολή της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Digital Greece θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια υποστήριξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων και επιχειρηματικής ανάπτυξης, θεματικοί διαγωνισμοί και παρουσιάσεις (pitching) εταιριών και δομών, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου 12 που περιλαμβάνει κλειστό – plenary stage, ανοιχτό – startup stage και workshop area.

Website and Social Media of HEALHY V TEAM

https://m.facebook.com/Healthy-V-Team-110884533619690/?ref=bookmarks

Instagram healthy_v_team

LINKED IN Healthy V TEAM

https://healthyvteam.wixsite.com/healthyvteam

Τα site βρίσκονται υπό επεξεργασία για τη καλύτερη δυνατή σας εμπειρία και περιήγηση!!

Το βίντεο περιγραφής του project της healthy v team έχει αναρτηθεί στο κανάλι της Ag-Gemeration Greece στο YouTube , στο link παρακολούθησης: https://m.youtube.com/watch?v=HMybYlJ36bY

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα