arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Έχετε SMS στο κινητό σας – Με μήνυμα θα ενημερώνει η εφορία για συμψηφισμούς επιστροφών με οφειλές
computer 3116071 1920

Νέο τρόπο ενημέρωσης των φορολογούμενων ετοιμάζει η ΑΑΔΕ καθώς θα στέλνει SMS για ενδεχόμενο συμψηφισμό επιστροφών φόρου με αρρύθμιστες οφειλές τους.

Έτσι θα μαθαίνουν οι φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου εισοδήματος, ότι το ποσό που τους οφείλονταν τελικά συμψηφίστηκε με ανοιχτές αρρύθμιστες οφειλές.

H ΑΑΔΕ ξεκίνησε τους αυτόματους συμψηφισμούς των επιστροφών φόρου εισοδήματος που αφορούν τα έτη 2015 – 2019 με μη ρυθμισμένα χρέη των φορολογούμενων.

Όπως έχει διαπιστώσει η ΑΑΔΕ, πολλοί φορολογούμενοι πληρώνουν κατά λάθος μεγαλύτερα ποσά από το υπόλοιπο της οφειλής τους ενώ άλλοι εξοφλούν ένα φόρο ή τη δόση μιας ρύθμισης σε λανθασμένη Ταυτότητα Οφειλής. Οι υπερεισπράξεις αυτές συμψηφίζονται τώρα με μη ρυθμισμένες οφειλές των φορολογούμενων.

Τα πρώτα e-mail για τους μαζικούς συμψηφισμούς οφειλών με επιστροφές φόρου εισοδήματος άρχισαν να καταφθάνουν στους φορολογούμενους-οφειλέτες με το σχετικό μήνυμα να αναφέρει τα εξής: «Σας γνωρίζουμε ότι διενεργήθηκε αυτόματος συμψηφισμός χρεών σας (μη ρυθμισμένων) με ποσά επιστροφής Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ετών 2015- 2019 ή/και με ποσά πληρωμής που έχετε πραγματοποιήσει σε τράπεζα και ήταν σε εκκρεμότητα στη Δ.Ο.Υ. σας. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε για το νέο μειωμένο ποσό της οφειλής σας από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση/Στοιχεία Οφειλών Eκτός Ρύθμισης και Πληρωμή στο TAXISnet (www.aade.gr)».

Πηγή:dikaiologitika.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα