arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Δυναμική η παρουσία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στη ΔΕΘ
ΜΕ ΤΟΝ ΥΑΕ e1568032166432

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της ΚΕΕΕ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Νίκο Τότση κατά την επίσκεψή τους, μεταξύ 6 έως 8 Σεπτεμβρίου, στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κύρια θέματα των συναντήσεων ήταν η «Πελοπόννησος Expo», η λειτουργία του τμήματος Πρωτογενούς Τομέα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας και θέματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και των δυνατοτήτων προώθησης των τοπικών προϊόντων κ.α.

Η «Πελοπόννησος EXPO» αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης του κ. Τρουπή με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με τον Υπουργό να ανακοινώνει επισήμως την στήριξη του στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO» και να δηλώνει την άμεση συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Επιμελητήριου. Στη διάρκεια της συνάντησής του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας αναφέρθηκε και σε ζητήματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον επιμελητηριακό θεσμό αλλά και τις αναγκαίες αναπτυξιακές παρεμβάσεις στο νομό Αρκαδίας.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων τους με εκπροσώπους του Υπουργείου Ανάπτυξης οι κ.κ. Τρουπής και Τότσης συζήτησαν για την απορρόφηση των προγραμμάτων επιδότησης ιδιωτικών επενδύσεων του ΕΣΠΑ, όπως την εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και μαζί με συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων Επιμελητηρίων εξέτασαν τη δυνατότητα συμμετοχής από κοινού σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα με απευθείας χρηματοδότηση από την ΕΕ.

Επιπλέον ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο της ΕΕ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο ζήτησε να ενημερωθεί για την ανεύρεση πόρων με σκοπό τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής των Αρκαδικών επιχειρήσεων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τις εργασίες της συνάντησης της ΚΕΕΕ, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ και μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για συνάντηση στο περιθώριο των εργασιών μεταξύ των Επιμελητηρίων που έχουν ιδρύσει ή πρόκειται να ιδρύσουν τμήματα Πρωτογενούς Παραγωγής,  ο κ. Τρουπής τοποθετήθηκε με συγκεκριμένες προτάσεις. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για τον σκοπό των εν λόγω τμημάτων: «οι παραγωγοί να εισπράξουν την υπεραξία των προϊόντων που παράγουν ώστε και εκείνοι με τη σειρά τους να αποδώσουν πολλαπλασιαστικά και ανταποδοτικά στην οικονομία της χώρας». Επεσήμανε δε ότι τα Επιμελητήρια είναι ήδη άρτια δομημένα και έτοιμα να αναλάβουν τις απαραίτητες ενέργειες, αποφεύγοντας σημαντικά κόστη και γραφειοκρατικά εμπόδια.

Οι προτάσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας έγιναν αποδεκτές από τα μέλη της ΚΕΕΕ που τονίζεται ότι φέτος είχε τη μεγαλύτερη προσέλευση Προέδρων Επιμελητηρίων της χώρας και αποφασίστηκε η υλοποίηση τους από τα Επιμελητήρια. Τις προτάσεις έδωσαν στον Γ.Γ. της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, ο οποίος υποσχέθηκε την στήριξη του Υπουργείου.

Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας είναι από τα πρώτα Επιμελητήρια που έχουν ιδρύσει τμήμα πρωτογενούς τομέα.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα