arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Η Ελλάδα επέδειξε για 2η φορά την ισχυρή διεθνή της θέση στον κλάδο των δομικών υλικών στη ΔΕ «BIG 5 CONSTRUCT EGYPT 2019».
11123538363 1565252b96 o

Ο Οργανισμός Enterprise Greece ( Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), στο πλαίσιο του επιχειρησιακού του σχεδιασμού για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών σε νέες και αναδυόμενες αγορές, διοργάνωσε με επιτυχία για δεύτερη φορά την επίσημη συμμετοχή της χώρας μας με εθνικό περίπτερο στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών «BIG 5 CONSTRUCT ΕGYPT 2019. Η έκθεση διεξήχθη από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2019 στο νεόδμητο διεθνές εκθεσιακό κέντρο του Καΐρου,  Egypt International Exhibition Center.

Στην έκθεση συμμετείχαν δέκα (10) Ελληνικές εταιρίες (οκτώ (8) από την Ελλάδα  και δύο (2) μέσω των αντιπροσώπων τους στην Αίγυπτο) του κλάδου των πυρίμαχων υλικών, μονωτικών υλικών & χρωμάτων, πλαστικών & μεταλλικών υλικών άρδευσης, συστημάτων διαχείρισης υδάτων, ολοκληρωμένων συστημάτων αλουμινίου, μεταλλικών κατασκευών  κ.α.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρία «DMG events» είχε εξασφαλίσει προνομιακές θέσεις για τα περίπτερα της ελληνικής αποστολής. Επιπλέον, η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα και αναφερόταν ως «Country Partner» από τους διοργανωτές, αντανακλώντας το υψηλό επίπεδο επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκαν εκπρόσωποι μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται τόσο στην Αίγυπτο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, καθώς και κατασκευαστικές και μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες.

Παράλληλα φέτος, όπως και πέρυσι, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης, 60 στοχευμένες συναντήσεις εκπροσώπων των ελληνικών εταιρειών με εκπροσώπους 18 Αιγυπτιακών ομίλων.

Ο Υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης, κ. El Gazzar,  ο οποίος εκπροσώπησε τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό και παρευρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης στις 2 Σεπτεμβρίου 2019, επισκέφθηκε τα ελληνικά περίπτερα. Εκεί τον υποδέχθηκε και τον σύστησε στους Έλληνες επιχειρηματίες, ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, κος Παντελής Γκάσιος. Ο Υπουργός εξέφρασε κολακευτικά σχόλια για την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής βιομηχανίας υλικών δομικών χρήσεων και τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας των εταιρειών των δύο χωρών.

Είπαν για την Έκθεση:

  1. Ο Πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος της εταιρίας ΤΕΜΑΚ S.A, κος Ηρώδης Μητσόπουλος , που συμμετείχε στο Ελληνικό περίπτερο, ανέφερε μεταξύ άλλων «με δεδομένο ότι η Αίγυπτος παρουσιάζει από τους μεγαλύτερους δείκτες ανάπτυξης στον κατασκευαστικό τομέα, θεωρούμε την παρουσία των ελληνικών εταιρειών αναγκαία, προκειμένου να συμβάλλουν στην περαιτέρω κατάκτηση της διεθνούς αγοράς».
  2. Ο Τεχνικός Δ/ντής της ALUMINCO S.A Νικόλαος Μυκονιάτης τονίζει ότι “η Αίγυπτος παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη και προσφέρεται για μεγάλα ανοίγματα και σημαντικές επιχειρηματικές επαφές».

Συνολικά, στην έκθεση συμμετείχαν 240 μεγάλες εταιρείες από είκοσι χώρες από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία, η Ιταλία, η Ιορδανία, η Κορέα, το Ομάν, η Πολωνία, η Σαουδική Αραβία, η Ισπανία, η Ταϋλάνδη, η Τυνησία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και φυσικά, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος.

Enterprise Greece

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα