arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Σχεδιασμός Δ φάσης Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας Ειδικότητες που δυνητικά θα λειτουργήσουν στα ΕΠΑΛ της περιφέρειας Πελοποννήσου το σχολικό έτος 2019 – 2020.
business4

Σε συνέχεια της Δημόσιας Πρόσκλησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για διάθεση θέσεων Μαθητείας στα Επαγγελματικά Λύκεια (Αρ. Πρωτ. 53781/Υ1 05-04-2019), και στo πλαίσιo της οργάνωσης και του σχεδιασμού της Δ΄ Φάσης του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας), θέλουμε να ενημερώσουμε, μέσω των επιμελητηρίων των περιφερειακών ενοτήτων, τον επιχειρηματικό κόσμο και τις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις ειδικότητες που δυνητικά μπορούν να λειτουργήσουν στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας στα εγγύς τους ΕΠΑ.Λ. την
επόμενη σχολική χρονιά (2019 – 2020).
Επίσης, με βάση την επιτυχή υλοποίηση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά του θεσμού της Μαθητείας σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, ζητούμε από όλους τους επιχειρηματίες των περιφερειακών ενοτήτων της περιφέρειας Πελοποννήσου, εφόσον το επιθυμούν, να προσφέρουν θέσεις μαθητείας στους απόφοιτους των Επαγγελματικών Λυκείων.

Με τον τρόπο αυτό παραγωγικοί τομείς όπως η Βιομηχανία, η Βιοτεχνία, το Εμπόριο και οι Υπηρεσίες θα συμβάλουν στην επιτυχή υλοποίηση του πολύ σημαντικού θεσμού της Μαθητείας επενδύοντας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση των νέων, προς όφελος όλων.

Για τις ειδικότητες ανά ΕΠΑ.Λ της ΔΔΕ Αρκαδίας πατήστε εδώ.

Η διαδικασία διάθεσης θέσεων Μαθητείας για τους ιδιώτες περιγράφεται στο συνοπτικό ενημερωτικό σημείωμα για τους ιδιώτες, https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ_ΣΗΜΕΙΩΜΑ_ΓΙΑ_ΙΔΙΩΤ
ΕΣ_2019.docx

Πληροφορίες σχετικές με το θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας μπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο του ΥΠΠΕΘ https://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi2/mathiteia/thesmiko-plaisio-mathitias, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και στα ΕΠΑ.Λ. της περιοχής σας.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα