">

Εκδηλώσεις Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 14/12/2019 / ΩΡΑ: 12:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης θα φιλοξενήσει προσεχώς δυο εκδηλώσεις:

  1. Στις 18 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, στην Κεντρική αίθουσα, θα παρουσιασθεί ένα αφιέρωμα στον ευεργέτη Ιωάννη Μαλλιαρόπουλο, υπό τον γενικό τίτλο «Ιωάννης Μαλλιαρόπουλος 1847-1919, ένας αιώνας μετά…».

Για το αφιέρωμα αυτό, το Πολεμικό Μουσείο συνεργάστηκε :

α)Με τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, που ετοίμασε ένα σύντομο χρονικό των σταθμών της ζωής του.

β) Με τη ζωγράφο-προσωπογράφο Μαριλύ Ξαγά, που φιλοτέχνησε το πορτραίτο του και το δωρίζει στο Δήμο της Τρίπολης.

γ) Με τη Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, που θα διανθίσει μουσικά την εκδήλωση.

  1. Από τις 18 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 6 Ιανουαρίου 2020, θα λειτουργεί στον ημιώροφο έκθεση των παραδοσιακών φορεσιών της Αρκαδίας, από τη συλλογή της ερευνήτριας-ενδυματολόγου Νίκης Κούρταλη-Κούλη, με ιδιαίτερο αφιέρωμα στην ασπρόμαυρη φορεσιά της Αρκαδίας (ποιμενική και χωρική).

Αποδοχή δωρεάς

Το Πολεμικό Μουσείο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αποδοχή δωρεάς εκ μέρους της «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ», με την οποία εξασφαλίσθηκε ο απαραίτητος για την υποστήριξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, ήτοι: ηχητική εγκατάσταση, βιντεοπροβολέας, οθόνη προβολής, ηλεκτρονικός υπολογιστής και πολυμηχάνημα εκτυπώσεων. Κατόπιν τούτου αναμενόμενη είναι και η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Μουσείου προς τους επισκέπτες και η αρτιότερη προετοιμασία των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να μεριμνήσετε για την καταβολή του «τέλους διατήρησης μερίδας» της επιχείρησής σας στο Γ.Ε.ΜΗ. εντός της τρέχουσας χρήσης, διότι στο τέλος της χρήσης, σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπουργικής απόφασης 79752/30-12-2014, «τα εν λόγω τέλη αποστέλλονται από την αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του οικείου Επιμελητηρίου στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων»

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι όλες οι επιχειρήσεις που είναι καταχωρημένες στο ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Γ.Ε.ΜΗ.) και δεν είναι κεφαλαιουχικές – και πιο συγκεκριμένα όλες οι Ο.Ε, Ε.Ε, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ και ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – έχουν υποχρέωση υποβολής στο Γ.Ε.ΜΗ. αποδεικτικού κατάθεσης φορολογικής δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υπουργικής Απόφασης 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ. 3623, τ.Β΄). Η καταχώρηση γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, το αργότερο δύο μήνες μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης στον ιστότοπο: https://services.businessportal.gr

Τέλος, ελέγξτε και τις άλλες υποχρεώσεις σας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, που τυχόν εκκρεμούν.