">

Επιμελητήριο Αρκαδίας: «Η εθελοντική αιμοδοσία πρέπει να γίνει μία «καλή συνήθεια» εντεταγμένη στον τρόπο ζωής μας». Εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου «Άξιον Εστί»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 13/12/2019 / ΩΡΑ: 20:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: TOP NEWS, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως αρωγός και έμπρακτος υποστηρικτής των εθελοντικών κοινωνικών δράσεων συμμετείχε και πάλι ενεργά στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αρκαδίας «Άξιον Εστί» σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Ν. Παίδων «Αγία Σοφία» για παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις.

Την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι ο Πρόεδρος  κ. Γιάννης Τρουπής, η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πελοποννήσου «Αγαπήνωρ» και μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου κα. Ματίνα Παράσχου και το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Νίκος Τότσης προσέφεραν αίμα στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Τρίπολη.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου ευχαριστούν θερμά τα μέλη του καθώς και τους πολίτες της Αρκαδίας για τη συμμετοχή τους και τονίζουν ότι : «Η έννοια της προσφοράς για το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει ιδιαίτερη αξία. Η εθελοντική αιμοδοσία πρέπει να γίνει μία «καλή συνήθεια» εντεταγμένη στον τρόπο ζωής μας. Ευελπιστούμε το παράδειγμα των συμμετεχόντων να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους».

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να μεριμνήσετε για την καταβολή του «τέλους διατήρησης μερίδας» της επιχείρησής σας στο Γ.Ε.ΜΗ. εντός της τρέχουσας χρήσης, διότι στο τέλος της χρήσης, σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπουργικής απόφασης 79752/30-12-2014, «τα εν λόγω τέλη αποστέλλονται από την αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του οικείου Επιμελητηρίου στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων»

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι όλες οι επιχειρήσεις που είναι καταχωρημένες στο ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Γ.Ε.ΜΗ.) και δεν είναι κεφαλαιουχικές – και πιο συγκεκριμένα όλες οι Ο.Ε, Ε.Ε, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ και ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – έχουν υποχρέωση υποβολής στο Γ.Ε.ΜΗ. αποδεικτικού κατάθεσης φορολογικής δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υπουργικής Απόφασης 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ. 3623, τ.Β΄). Η καταχώρηση γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, το αργότερο δύο μήνες μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης στον ιστότοπο: https://services.businessportal.gr

Τέλος, ελέγξτε και τις άλλες υποχρεώσεις σας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, που τυχόν εκκρεμούν.