arcadianet espa
Enterprise Europe Network
ΕΟΠΥΥ: Σε ισχύ η ηλεκτρονική γνωμάτευση για ειδικές θεραπείες ατόμων άνω των 21 ετών
algebra 1238600 1280 e1566990376812

Μόνο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΕΟΠΠΥ θα εκδίδονται από 1.1.2020 όλες οι γνωματεύσεις ειδικών θεραπειών για τα άτομα ανω των 21 ετών.

Ειδικότερα τονίζεται σε σχετική εγκυκλιος του ΕΟΠΠΥ ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή συνταγογράφησης Ειδικών Θεραπειών για δικαιούχους ηλικίας άνω του 21ου έτους, βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία από 25-11-2019. Έχει ήδη ξεκινήσει η υποβολή των σχετικών γνωματεύσεων ηλεκτρονικά και εκδίδονται πλέον ηλεκτρονικές αποφάσεις από τους αρμόδιους Ελεγκτές Ειδικών Θεραπειών.

Να σημειωθεί ότι ορίζεται ως ημερομηνία υποχρεωτικής εφαρμογής της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης η 1η Ιανουαρίου 2020.

Το ποσοστό αναπηρίας του 67% και άνω, αποτελεί προϋπόθεση για την χορήγηση των θεραπειών.

Η προβλεπόμενη έκθεση επανεκτίμησης και επιστημονικής αξιολόγησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον γιατρό και βρίσκεται στην διάθεση του αρμόδιου πρωτοβάθμιου ιατρικού ελεγκτικού οργάνου, καθώς και σε πιθανό δευτεροβάθμιο έλεγχο. Επομένως, κατά την υποβολή αιτήματος για απόδοση σχετικής δαπάνης με ηλεκτρονικό παραπεμπτικό, δεν κρίνεται πλέον απαραίτητη η συνυποβολή των δύο τεκμηριωτικών εγγράφων (απόφασης ΚΕΠΑ και έκθεσης). Απαιτείται συνυποβολή της απόφασης πιστοποίησης μόνον για τις άλλες Επιτροπές πλην των Κ.Ε.Π.Α.

Πηγή:dikaiologitika.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα