arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΑΥΞΗΣΗ 8,3% ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
Αύξηση 8,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Νοέμβριο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ). Πουλήθηκαν συνολικά 7.464 αυτοκίνητα έναντι 6.893 πέρσι, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η θετική πορεία των πωλήσεων τους πρώτους 11 μήνες του έτους. Η μεταβολή είναι 9,6% με συνολικά 107.512 ταξινομήσεις, γεμίζοντας αισιοδοξία τους επικεφαλής για την πορεία των πωλήσεων στην χώρα μας.

ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
Αύξηση κατά 2,2% σημείωσαν οι τιμές των γραφειακών χώρων και κατά 4,2% των καταστημάτων το πρώτο εξάμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, κατά την ίδια περίοδο οι ονομαστικές τιμές γραφειακών χώρων υψηλών προδιαγραφών αυξήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας κατά 2,0%, στη Θεσσαλονίκη οριακά κατά 0,1% και στην υπόλοιπη Ελλάδα κατά 2,9%.

ΕΛΣΤΑΤ: ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 6,1% Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Αύξηση 6,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών παροχής υπηρεσιών καταλύματος και εστίασης το γ’ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ’ τριμήνου 2018, έναντι αύξησης 9,2%, που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2018 προς το 2017.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΚ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (201Α/ 12.1.2.2019) ο νέος φορολογικός νόμος, ο οποίος- εκτός από τις μειώσεις φόρων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, καθώς και τις εκπτώσεις για τις δαπάνες ανακαίνισης- περιλαμβάνει και τη διάταξη για την παροχή του έκτακτου επιδόματος των 700 ευρώ σε πολύτεκνους, ΑμεΑ και ευάλωτα νοικοκυριά. Σύμφωνα, δε, με το οικονομικό επιτελείο, από το επόμενο έτος αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και φόρο επιχειρήσεων, αλλά και στο τέλος επιτηδεύματος, αλλά και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

ΕΦΚΑ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε ότι, από 12 Δεκεμβρίου 2019, είναι αναρτημένα τα ειδοποιητήρια των διαφορών ασφαλιστικής κατηγορίας για τους νέους ασφαλισμένους στον ηλεκτρονικό προσωπικό φάκελο του κάθε ασφαλισμένου στο www.tsay.gr. Το διάστημα που αφορούν είναι το Α΄ εξάμηνο του 2015 και η ημερομηνία λήξης των πληρωμών τους είναι η 31η Δεκεμβρίου 2019.

ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ
Έως το τέλος του τρέχοντος έτους οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα έχουν επανυπολογίσει, σε επίπεδα χαμηλότερα κατά 5%, τα ποσά της προκαταβολής φόρου εισοδήματος που οφείλουν να καταβάλουν φέτος χιλιάδες εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλαν για τη χρήση του 2018. Η εγκύκλιος, (υπ’ αρ. Ο.ΔΕΑΦ 1173826 ΕΞ 2019) με την οποία ορίζεται ο τρόπος εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 26 του ν. 4646/2019 για τη μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων από το 100% στο 95% για το φορολογικό έτος 2018 εκδόθηκε και απεστάλη ήδη από τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχής για την ενεργοποίηση της σχετικής διάταξης.

ΙΕΛΚΑ: ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Μειωμένες κατά 1% σε σχέση με το 2018 είναι εφέτος οι τιμές των προϊόντων του τυπικού Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού στα σουπερμάρκετ, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών. Συγκεκριμένα η τελική αξία του καλαθιού διαμορφώνεται στα 81,81 ευρώ, στο ίδιο επίπεδο με το 2014 ενώ χωρίς ΦΠΑ οι τιμές είναι μειωμένες κατά 4 % (καθώς μεσολάβησαν οι αυξήσεις ΦΠΑ της περιόδου 2015 – 2016).

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 27 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, λόγω εορτών, δεν θα κυκλοφορεί το Οικονομικό – Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2020.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα