arcadianet espa
Enterprise Europe Network
ΙΤΒ Berlin 2020. Η μεγαλύτερη Διεθνής Τουριστική Έκθεση στον κόσμο
exchibition

157 ελληνικές επιχειρήσεις στην προηγούμενη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου!
4 διεθνή βραβεία για τον κλάδο του τουρισμού απέσπασε η Ελλάδα στην ITB 2019!
O EOT διοργανώνει Εθνικό Ομαδικό Περίπτερο!

ITB China στη Σαγκάη 13. – 15.05.2020
ITB στην Ασία – Σιγκαπούρη, 21. – 23.10.2020

Με 7 εταιρίες – εκθέτες εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα στην έκθεση 2019! O EOT διοργανώνει Εθνικό Ομαδικό Περίπτερο!
ITB India στη Νότια Ασία – Μουμπάι, 15. – 17.04.2020

Η μεγαλύτερη Διεθνής Τουριστική Έκθεση στον κόσμο επεκτείνεται και στην αγορά της Ινδίας!
Η ΙΤΒ Berlin 2020, διεξάγεται στο Βερολίνο στις 04. – 08.03.2020 και ο ΕΟΤ διοργανώνει Εθνικό Ομαδικό Περίπτερο. Ιδιαίτερα θετικά είναι τα σημάδια για τον τομέα του τουρισμού, όπως διαφάνηκαν στην προηγούμενη διοργάνωση. Με 157 εκθέτες, μεταξύ αυτών Έλληνες ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία, δήμοι, περιφέρειες αλλά και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών του τουριστικού κλάδου, εκπροσώπησαν την Ελλάδα. Το Ομαδικό
Περίπτερο του ΕΟΤ και μια σειρά από δρώμενα, όπως παρουσιάσεις από σεφ και live cooking στο πλαίσιο της έκθεσης, φρόντισαν, για την ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την προσέλκυση μεγάλου αριθμού τουριστών για την επόμενη τουριστική σεζόν.

H προσέλευση στο Ελληνικό Περίπτερο ήταν μεγάλη τόσο τις τρεις πρώτες μέρες, που αφορούσε τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και τις δύο επόμενες, όπου η έκθεση ήταν ανοιχτή και για το κοινό.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του 2019, επιφύλασσε μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, 4 διεθνή βραβεία για τον κλάδο του Τουρισμού απέσπασε η Ελλάδα στην ITB 2019. Στο διεθνή διαγωνισμό PATWA International Awards, τα «Όσκαρ του Τουρισμού», η Ελλάδα ανακηρύχθηκε «Ο καλύτερος προορισμός για διακοπές Αναψυχής» (Best Destination – Leisure). Η βραδιά έκλεισε με τη βράβευση από το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού (ΙΙΡΤΙ) – Celebrating Her, για την επιτυχημένη στρατηγική της Ελλάδας στην ανάπτυξη του Τουρισμού.

Στην ITB 2019 συμμετείχαν 10.000 εκθέτες από 181 χώρες. Μεταξύ των 160.000 επισκεπτών, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από την πολιτική, δήμαρχοι και περιφερειάρχες με σκοπό τη δικτύωση και το κλείσιμο επαγγελματικών συμφωνιών με τους παγκόσμιους «παίκτες» και παράγοντες του τουριστικού κλάδου. Η ΙΤΒ Berlin αποτελεί έναν αξιόπιστο δείκτη της κατάστασης του κλάδου και μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης για μία από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες στον κόσμο. Η διεθνής ταξιδιωτική βιομηχανία απέδειξε την αντοχή της στο πρόσωπο της κρίσης των προσφύγων και των γεωπολιτικών κινδύνων, αποδεικνύοντας ότι παραμένει η δυναμικά αναπτυσσόμενη βιομηχανία παρά τις δύσκολες παγκόσμιες συνθήκες.

Ένας ιδιαίτερος χώρος, που βρίσκει όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση από το κοινό, αποτελεί ο τομέας Travel Technology και αυτό φαίνεται από τις συνολικά 4 αίθουσες που διαθέτει. Πιο συγκεκριμένα, εξειδικευμένοι πάροχοι παρουσιάζουν συστήματα παγκόσμιων κέντρων διανομής, βάσεις δεδομένων ταξιδιωτικών πρακτόρων, συστήματα κρατήσεων, λογισμικά ταξιδιωτικών γραφείων και υπολογιστικά προγράμματα.
Στην ΙΤΒ 2020, θα παρουσιαστεί για τέταρτη φορά σε ειδικό χώρο, το Medical Tourism Pavilion, ο Ιατρικός Τουρισμός, ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος, δίνοντας τη δυνατότητα σε ιατρικούς προμηθευτές να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ θα διοργανωθούν και σχετικές παράλληλες εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, θα διοργανωθεί το Medical Media Lunch για την επαφή των δημοσιογράφων και των εκδοτών με τους εκθέτες του Ιατρικού Τουρισμού καθώς και η Medical Tourism ΙΤΒ Night 2020, με στόχο το networking ανάμεσα στους αγοραστές, τους προμηθευτές και τα μέσα επικοινωνίας. Επίσης για άλλη μια φορά θα διεξαχθεί το ITB Buyers Circle, το οποίο αποτελεί συνάντηση κορυφής μεταξύ των κορυφαίων επιχειρηματιών της αγοράς. Σημειώνεται ότι και το 2020 η ITB Berlin θα προσφέρει στους εκθέτες το “ITB SPEED NETWORKING”, πεντάλεπτα meetings μεταξύ εκθετών και buyers, με στόχο το κλείσιμο συνεργασιών.

Η ΙΤΒ είναι μια έκθεση, που ξεπερνά τα σύνορα της Ευρώπης και αναπτύσσεται συνεχώς παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, η έκθεση ΙΤΒ China που έλαβε χώρα το 2019 στη Σαγκάη, συγκέντρωσε 800 εκθέτες από 84 χώρες ενώ την Ελλάδα εκπροσώπησαν η Celestyal Cruises και τα CHANDRIS HOTELS. Η επόμενη ΙΤΒ China θα διοργανωθεί στις 13.-15.05.2020 στη Σαγκάη. Ιστοσελίδα: www.itb-china.com

Επιπρόσθετα, η ΙΤΒ Asia θα λάβει χώρα στις 21. – 23.10.2020 στη Σιγκαπούρη, στην οποία ο ΕΟΤ διοργανώνει Εθνικό Ομαδικό Περίπτερο. Στην τελευταία διοργάνωσή της συγκέντρωσε πάνω από 1.300 εκθέτες σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Οι 7 ελληνικές επιχειρήσεις, που συμμετείχαν στην ITB Asia 2019 στο Εθνικό Ομαδικό Περίπτερο του ΕΟΤ ήταν οι εξής: Argo Travel Group, Athens
Express, Celestyal Cruises, CHANDRIS HOTELS-GREECE, Electra Hotels & Resorts, HETCO TOURS, ενώ ως ανεξάρτητος εκθέτης συμμετείχε η εταιρία TourGreece SA. Ιστοσελίδα: www.itb-asia.com.

Στο Μουμπάι, θα διεξαχθεί η νέα προσθήκη της έκθεσης, ITB India από τις 15 έως τις 17 Απριλίου 2020, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μουμπάι (Bombay Exhibition Centre). Στόχος της έκθεσης, αποτελεί να συγκεντρωθούν οι ηγέτες της αγοράς και οι μεγαλύτεροι buyers του τουρισμού από όλες τις άκρες της Ινδίας, αλλά και διεθνείς φορείς και επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους του τουρισμού, με σκοπό την επισύναψη νέων συνεργειών και
συνεργασιών στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κάρτες εισόδου με έκπτωση μέχρι και 20% και επιπλέον 10% έκπτωση για τα μέλη, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Eλληνογερμανικό Επιμελητήριo, αποκλειστικό αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα, στην Αθήνα, τηλ.: 210 6419037, στη Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 327733 και στην ιστοσελίδα: www.german-fairs.gr. Ιστοσελίδα της έκθεσης: www.itb-berlin.com.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα