arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Τέλη κυκλοφορίας 2020: Έως και 31/12 η πληρωμή τους – Πώς θα τα εκτυπώσετε από το taxisnet
gemi

Μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2020, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, καθώς μετά έρχονται τσουχτερά πρόστιμα. Δείτε βήμα βήμα πως να τα εκτυπώσετε από το taxisnet.

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 παραμένουν αμετάβλητα τόσο για τα παλιότερα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν μέχρι και 30/10/2010 (τέλη με βάση τον κυβισμό) αλλά και για τα νεότερα (με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους). Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 υπολογίζονται όπως και το προηγούμενο έτος και συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ.

Πώς θα τα εκτυπώσετε

Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ οχήματα στην ιστοσελίδα www.aade.gr και χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουν του κωδικούς πρόσβασης που έχουν θα ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη Οχήματα.Συμπληρώστε τον ΑΦΜ, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας

Συμπληρώστε τον αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας

Συμπληρώστε το έτος τελών κυκλοφορίας

Επιλέγετε «Αναζήτηση»

Επιλέγετε «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»

Ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας τα τέλη κυμαίνονται:

Από 22 – 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.

Από 22- 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005. Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο, ενώ οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Πρόστιμα

Οσοι δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας εμπρόθεσμα, θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα που φτάνουν μέχρι το ύψος των τελών κυκλοφορίας εάν το όχημα είναι δίκυκλο, τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ. Εφόσον πρόκειται για επιβατικό Δ.Χ., φορτηγό ή λεωφορείο, τότε τα πρόστιμα ανέρχονται στο ήμισυ των τελών.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα