arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Μια νέα πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Μια νέα σημαντική πρωτοβουλία, αποτελεί η συνεργασία του Επιμελητηρίου με το ΚΤΕΛ Αρκαδίας με τη δωρεάν μεταφορά των Αρκάδων επαγγελματιών σε σημαντικές εμπορικές εκθέσεις στην Αθήνα.
Η πρώτη έκθεση που θα επισκεφθούν τα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας είναι η HORECA τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί από τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ Αρκαδίας. Επιστροφή την ίδια μέρα στις 4 το μεσημέρι από τις εγκαταστάσεις της έκθεσης Metropolitan Expo.
Για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς είναι απαραίτητη η εμπρόθεσμη δήλωση συμμετοχής και να είστε ταμειακώς ενήμεροι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΟΡΘΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας διοργανώνουν, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ., ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης του”, στην αίθουσα του Ιδρύματος Μνήμης «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος.
Εισηγητής: Γιώργος Κουτέλας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

EUROSTAT: TO 35,6% ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ
Αδυναμία έγκαιρης εξόφλησης των λογαριασμών των λεγόμενων παγίων –ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση– είχε το 2018 πάνω από ένα στα τρία νοικοκυριά στην Ελλάδα και δη το 35,6%. Πρόκειται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, για το υψηλότερο ποσοστό που παρατηρείται μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, το ποσοστό αδυναμίας εμπρόθεσμης εξόφλησης σειράς λογαριασμών για βασικές υπηρεσίες εκτινάσσεται στο 48% για τις μονογονεϊκές οικογένειες, λόγω και του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη μορφή νοικοκυριού στην Ελλάδα τυγχάνει πολύ χαμηλής προστασίας.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2019
Αύξηση παρουσίασε η ζήτηση για δάνεια από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο τέταρτο τρίμηνο του 2019. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται από την Τράπεζα της Ελλάδος στις αυξημένες ανάγκες των επιχειρήσεων για πάγιες επενδύσεις, συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων και αναχρηματοδότηση χρέους. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση δανείων από τις ΜΧΕ αναμένεται να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη, αν και εκτιμάται ότι θα υπάρξει μικρή αύξηση της ζήτησης για τα δάνεια από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΙΕΛΚΑ : ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Τους παράγοντες που προσδιορίζουν την τελική τιμή πώλησης των προϊόντων στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων εξετάζει νέα ανάλυση του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Σύμφωνα με αυτή, το 2018 σε τελική τιμή ενός προϊόντος 1,00 ευρώ αντιστοιχούσαν 0,15 ευρώ ΦΠΑ, 0,21 ευρώ λειτουργικά κόστη λιανέμπορου, 0,01 ευρώ λοιπά κόστη λιανέμπορου (π.χ. χρηματοοικονομικό κόστος), 0,01 ευρώ κέρδος λιανέμπορου και 0,63 ευρώ κόστος αγοράς (στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα κόστη και η κερδοφορία του παραγωγού).

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Με αίτηση που θα υποβάλει μία επιχείρηση κατασκευής και πώλησης οικοδομών, αναστέλλεται, υποχρεωτικά μέχρι 31.12.2022 η εφαρμογή του ΦΠΑ στα «νεόδμητα ακίνητα» και επιβάλλεται φόρος μεταβίβασης ακινήτων. Επομένως, με την απόφαση του προϊσταμένου της ΔΟΥ που εκδίδεται επί της αιτήσεως αναστολής του υποκειμένου, χορηγείται αναστολή, η οποία υποχρεωτικά διαρκεί έως 31.12.2022. Αναλυτικές οδηγίες και παραδείγματα για την ορθή εφαρμογή του μέτρου αναστολής του ΦΠΑ στα ακίνητα περιέχονται σε εγκύγκλιο του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, η οποία απεστάλη προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

e-ΕΦΚΑ: ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ένα νέο, ψηφιακό ασφαλιστικό σύστημα, επιδιώκεται να δημιουργηθεί με τις διατάξεις που προωθούνται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)». Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, επιχειρείται, επίσης, η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ ολοκληρώνεται οριστικά η μεγαλύτερη διοικητική και οργανωτική ενοποίηση, καθώς ενοποιούνται όλοι οι ασφαλιστικοί φορείς απονομής σύνταξης και εφάπαξ παροχής.

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
To Επιμελητήριο Κορινθίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020», υλοποιεί την πράξη: «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας» με κωδικό ΟΠΣ 5003110.
Δικαίωμα συμμετοχής στη Πράξη έχουν οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, ανεξαρτήτως του κλάδου ή της επιχείρησης που απασχολούνται.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα