Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο, του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, για τη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 14/02/2020 / ΩΡΑ: 12:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: TOP NEWS, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή  ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για τη γευσιγνωσία ελαιολάδου που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας  την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ., στην αίθουσα του Ιδρύματος Μνήμης «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος.

Καλλιεργητές, παραγωγοί ελαιολάδου, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι ελαιοτριβείων, τυποποιητές, επαγγελματίες του χώρου ενημερώθηκαν αναλυτικά σε θέματα που άπτονται με τις ορθές πρακτικές διαχείρισής του ελαιολάδου από τον εισηγητή κ. Γιώργο Κουτέλα, Γευσιγνώστη Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς. Το συντονισμό των εργασιών του σεμιναρίου έκανε ο αναπληρωτής πρόεδρος υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ανδρέας Σύριος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής και ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, στη διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου ανέφεραν ότι θα ακολουθήσουν πολλές σημαντικές δράσεις για τον Πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό και επεσήμαναν ότι οι παραγωγοί πρέπει να συνεχίσουν να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, να αναβαθμιστούν τα ελαιοτριβεία που χρησιμοποιούν, και σε συνδυασμό με τη παράδοση που έχουν στη παραγωγή ελαιολάδου, να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί ώστε το προϊόν τους να αποκτήσει την αξία και τη θέση που του αρμόζει.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα συνεχίσει τις δράσεις του διοργανώνοντας σεμινάρια, όπως επίσης θα προβάλει τα προϊόντα των μελών του σε εκθέσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, τόνισε στη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Γιάννης Τρουπής.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου αναλύθηκαν οι πρακτικές εκείνες από τη καλλιέργεια , το κλάδεμα , τον εμπλουτισμό του υπεδάφους, τη συγκομιδή και την επεξεργασία από τα ελαιοτριβεία που κάνουν το ελαιόλαδο να ξεχωρίζει ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την μοναδική ευκαιρία να προβούν σε γευσιγνωσία ελαιολάδων.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την εισήγηση του κ. Κουτέλα.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να μεριμνήσετε για την καταβολή του «τέλους διατήρησης μερίδας» της επιχείρησής σας στο Γ.Ε.ΜΗ. εντός της τρέχουσας χρήσης, διότι στο τέλος της χρήσης, σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπουργικής απόφασης 79752/30-12-2014, «τα εν λόγω τέλη αποστέλλονται από την αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του οικείου Επιμελητηρίου στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων»

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι όλες οι επιχειρήσεις που είναι καταχωρημένες στο ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Γ.Ε.ΜΗ.) και δεν είναι κεφαλαιουχικές – και πιο συγκεκριμένα όλες οι Ο.Ε, Ε.Ε, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ και ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – έχουν υποχρέωση υποβολής στο Γ.Ε.ΜΗ. αποδεικτικού κατάθεσης φορολογικής δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υπουργικής Απόφασης 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ. 3623, τ.Β΄). Η καταχώρηση γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, το αργότερο δύο μήνες μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης στον ιστότοπο: https://services.businessportal.gr

Τέλος, ελέγξτε και τις άλλες υποχρεώσεις σας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, που τυχόν εκκρεμούν.