«ΤΟ ΔΟΛΙΑΝΙΤΙΚΟ». Ένα διεθνώς βραβευμένο προιόν, άκρως ελληνικό… «Απ’το χωράφι στις κουζίνες του κόσμου»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 04/02/2020 / ΩΡΑ: 14:05 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ, ΝΕΑ ΜΕΛΩΝ

Η στήλη «Τα νέα των μελών μας» έχει την τιμή να φιλοξενεί μία διεθνώς αναγνωρισμένη και βραβευμένη επιχείρηση.

Το «Δολιανίτικο» είναι οικογενειακή επιχείρηση, με έδρα τα Δολιανά Αρκαδίας. Εκεί, παρασκευάζεται η μεγαλύτερη ελιά στην Ελλάδα, η Ελιά Γίγας.

Το 2006, η Γεωργία Ζέρβα, ιδρύτρια της επιχείρησης και παραγωγός 3ης γενιάς,  και ο Κώστας Μπουτσιάνης , ξεκίνησαν να παράγουν τις ελιές Γίγας – παράλληλα με το βιολογικό ελαιόλαδο «Δολιανίτικο» – με στόχο να προβάλλουν την άμεση δουλειά της παραγωγής ενός διαφορετικού προϊόντος και επιπλέον να γνωρίσει καλύτερα ο καταναλωτής την προέλευση του προϊόντος και να αναδειχθεί ο τόπος.

Οι Ελιές Γίγας και τα προϊόντα του «Δολιανίτικου», τα οποία διαρκώς αναπτύσσονται, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και έχοντας ζήτηση από το κοινό, έχουν συμμετάσχει σε εκθέσεις τροφίμων &  παραδοσιακών προϊόντων (Food Expo, Τεχνόπολη, Μετρό Συντάγματος, Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου κ.α.), σε Αθήνα και Περιφέρεια, ενώ έχουν γίνει εκτενή αφιερώματα από τον Τύπο, τόσο τον έντυπο όσο και τον ηλεκτρονικό.

Η δράση όμως του «Δολιανίτικου» δε σταματά εδώ. Η φήμη του gourmet αυτού προϊόντος έχει επεκταθεί και εκτός συνόρων. Έπειτα από δοκιμές και την έγκριση ορισμένων από των πιο διάσημων chef, η ελιά ταξιδεύει και στην παγκόσμια αγορά. Η δραστηριότητα της επιχείρησης στο εξωτερικό είναι σημαντική, με εξαγωγές της τάξεως του 30-40% σε Νέα Υόρκη, Ρωσία, Σουηδία, Αγγλία κ.α.

Χαρακτηριστική στιγμή ήταν η δυναμική παρουσία του «Δολιανίτικου» στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo 2019 (Αερολιμένας Αθηνών). Η ήδη βραβευμένη χονδρελιά επιλέχθηκε από τους Αρχισέφ της Ελλάδας και της Μεσογείου στο Mediterranean Gastronomy Forum της Λέσχης Αρχισέφ έτσι ώστε να εκπροσωπήσει την χώρα μας ανάμεσα σε εφτά χώρες της Μεσογείου.

ΒΡΑΒΕΙΑ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

  • Πρώτο Βραβείο Ποιότητας Παραγωγής Ελιάς / Περιοδικό Γαστρονόμος 2017, Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα
  • Χρυσό Βραβείο Γεύσης / Best Greek Food Awards, Κατηγορία: Ελληνικά Προϊόντα / Αγγλία, 2019
  • Τιμητική Διάκριση «Η ελληνική ελιά ανάμεσα στις χώρες της Μεσογείου» / Mediterranean Gastronomy Forum – Food Expo 2019, Αθήνα

Στείλτε και εσείς τα νέα της επιχείρησής σας στο email: press@arcadianet.gr με την ένδειξη – θέμα «Αρκαδικές Επιχειρήσεις – Νέα Μελών»

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να μεριμνήσετε για την καταβολή του «τέλους διατήρησης μερίδας» της επιχείρησής σας στο Γ.Ε.ΜΗ. εντός της τρέχουσας χρήσης, διότι στο τέλος της χρήσης, σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπουργικής απόφασης 79752/30-12-2014, «τα εν λόγω τέλη αποστέλλονται από την αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του οικείου Επιμελητηρίου στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων»

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι όλες οι επιχειρήσεις που είναι καταχωρημένες στο ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Γ.Ε.ΜΗ.) και δεν είναι κεφαλαιουχικές – και πιο συγκεκριμένα όλες οι Ο.Ε, Ε.Ε, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ και ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – έχουν υποχρέωση υποβολής στο Γ.Ε.ΜΗ. αποδεικτικού κατάθεσης φορολογικής δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υπουργικής Απόφασης 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ. 3623, τ.Β΄). Η καταχώρηση γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, το αργότερο δύο μήνες μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης στον ιστότοπο: https://services.businessportal.gr

Τέλος, ελέγξτε και τις άλλες υποχρεώσεις σας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, που τυχόν εκκρεμούν.