arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Έως 31/5 τέρμα οι ταμειακές μηχανές που δεν μπορούν να συνδεθούν με το Taxisnet – Ποια μοντέλα αποσύρονται
cash register 1572126 1280 e1579774145578

Ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της διαβίβασης σε πραγματικό χρόνο των δεδομένων των συναλλαγών λιανικής προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων – ΑΑΔΕ.

Με απόφαση του Διοικητή της, αποσύρονται οι Φορολογικοί Ηλεκτρονικοί Μηχανισμοί (ΦΗΜ) που δεν έχουν δυνατότητα διασύνδεσης για αποστολή δεδομένων στην ΑΑΔΕ.

Πλέον, όσοι κατέχουν τέτοιους ΦΗΜ, έχουν στη διάθεσή τους μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 για να δηλώσουν την παύση αυτών, στο TaxisNet ή στην αρμόδια ΔΟΥ.

Δείτε εδώ τα μοντέλα που αποσύρονται.

Η εξέλιξη αυτή είναι μέρος της απόφασης της ΑΑΔΕ να προωθήσει την ψηφιοποίηση των λογιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Το έργο περιλαμβάνει: Ηλεκτρονικά Βιβλία, Ηλεκτρονική Τιμολόγηση, Online Ταμειακές Μηχανές.

Στόχος της ΑΑΔΕ είναι να έχουν ξεκινήσει και τα τρία εντός του 2020. Ειδικότερα, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, «για τις ταμειακές, στόχος είναι η online διαβίβαση σε πραγματικό χρόνο και ανά συναλλαγή (one by one) να εκκινήσει την 1η Ιουνίου του 2020».

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, η online εικόνα των συναλλαγών των επιχειρήσεων μέσω των ηλεκτρονικών βιβλίων δημιουργεί το περιβάλλον για μείωση της φοροδιαφυγής, σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, που επίσης θα εφαρμοστούν, ενώ με τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS θα υπάρχει πλήρης και άμεση καταγραφή των συναλλαγών και στη λιανική.

Είναι προφανές ότι η μείωση της φοροδιαφυγής δημιουργεί τις συνθήκες για υγιή ανταγωνισμό, και καθιστά πιο ισχυρή την απαίτηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας για πραγματική μείωση των συντελεστών άμεσης και έμμεσης φορολόγησης.

Πηγή:meatnews.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα