arcadianet espa
Enterprise Europe Network
“ΤΟ ΔΟΛΙΑΝΙΤΙΚΟ”. Ένα διεθνώς βραβευμένο προιόν, άκρως ελληνικό… «Απ’το χωράφι στις κουζίνες του κόσμου”
1 3

Η στήλη “Τα νέα των μελών μας” έχει την τιμή να φιλοξενεί μία διεθνώς αναγνωρισμένη και βραβευμένη επιχείρηση.

Το «Δολιανίτικο» είναι οικογενειακή επιχείρηση, με έδρα τα Δολιανά Αρκαδίας. Εκεί, παρασκευάζεται η μεγαλύτερη ελιά στην Ελλάδα, η Ελιά Γίγας.

Το 2006, η Γεωργία Ζέρβα, ιδρύτρια της επιχείρησης και παραγωγός 3ης γενιάς,  και ο Κώστας Μπουτσιάνης , ξεκίνησαν να παράγουν τις ελιές Γίγας – παράλληλα με το βιολογικό ελαιόλαδο «Δολιανίτικο» – με στόχο να προβάλλουν την άμεση δουλειά της παραγωγής ενός διαφορετικού προϊόντος και επιπλέον να γνωρίσει καλύτερα ο καταναλωτής την προέλευση του προϊόντος και να αναδειχθεί ο τόπος.

Οι Ελιές Γίγας και τα προϊόντα του «Δολιανίτικου», τα οποία διαρκώς αναπτύσσονται, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και έχοντας ζήτηση από το κοινό, έχουν συμμετάσχει σε εκθέσεις τροφίμων &  παραδοσιακών προϊόντων (Food Expo, Τεχνόπολη, Μετρό Συντάγματος, Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου κ.α.), σε Αθήνα και Περιφέρεια, ενώ έχουν γίνει εκτενή αφιερώματα από τον Τύπο, τόσο τον έντυπο όσο και τον ηλεκτρονικό.

Η δράση όμως του «Δολιανίτικου» δε σταματά εδώ. Η φήμη του gourmet αυτού προϊόντος έχει επεκταθεί και εκτός συνόρων. Έπειτα από δοκιμές και την έγκριση ορισμένων από των πιο διάσημων chef, η ελιά ταξιδεύει και στην παγκόσμια αγορά. Η δραστηριότητα της επιχείρησης στο εξωτερικό είναι σημαντική, με εξαγωγές της τάξεως του 30-40% σε Νέα Υόρκη, Ρωσία, Σουηδία, Αγγλία κ.α.

Χαρακτηριστική στιγμή ήταν η δυναμική παρουσία του «Δολιανίτικου» στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo 2019 (Αερολιμένας Αθηνών). Η ήδη βραβευμένη χονδρελιά επιλέχθηκε από τους Αρχισέφ της Ελλάδας και της Μεσογείου στο Mediterranean Gastronomy Forum της Λέσχης Αρχισέφ έτσι ώστε να εκπροσωπήσει την χώρα μας ανάμεσα σε εφτά χώρες της Μεσογείου.

ΒΡΑΒΕΙΑ & ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

  • Πρώτο Βραβείο Ποιότητας Παραγωγής Ελιάς / Περιοδικό Γαστρονόμος 2017, Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα
  • Χρυσό Βραβείο Γεύσης / Best Greek Food Awards, Κατηγορία: Ελληνικά Προϊόντα / Αγγλία, 2019
  • Τιμητική Διάκριση «Η ελληνική ελιά ανάμεσα στις χώρες της Μεσογείου» / Mediterranean Gastronomy Forum – Food Expo 2019, Αθήνα

Στείλτε και εσείς τα νέα της επιχείρησής σας στο email: press@arcadianet.gr με την ένδειξη – θέμα “Αρκαδικές Επιχειρήσεις – Νέα Μελών”

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα