arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας λόγω μη επάρκειας υγειονομικού εξοπλισμού, προσέφερε 7.000 γάντια μιας χρήσης, που είναι ο μόνος υγειονομικός εξοπλισμός που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμος άμεσα.

Επιπλέον προέβησαν στις ακόλουθες παρεμβάσεις προς: το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος επιχορήγησης  εργοδοτών για τη διατήρηση θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης και προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Αρκαδίας τον Ταξίαρχο κ. Χρήστο Καμπύλη για την επαγρύπνηση της αστυνομίας στη φύλαξη των εμπορικών καταστημάτων για όσο χρονικό διάστημα θα παραμένουν κλειστά.

Αναλυτικά οι δράσεις και παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου.

 ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ 31/3/2020
Τη λίστα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τομέα του λιανικού εμπορίου και υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται έως 31/03/2020, ανάλογα με τον  Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
Δείτε τη λίστα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας εδώ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν εξειδικευμένη πληροφόρηση για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς, επικοινωνώντας με το τηλεφωνικό κέντρο 1520.

  ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΧΡΕΩΛΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΕΩΣ 30/9/2020, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Την απόφαση των ελληνικών τραπεζών, μελών της, να στηρίξουν ενεργά την ελληνική οικονομία ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι ελληνικές Τράπεζες, ως άμεση πρωτοβουλία ανακοίνωσαν την αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου (χρεωλύσια) που οφείλονται από σήμερα μέχρι, τουλάχιστον, την 30η/9/2020, αρκεί τα δάνειά τους να ήταν ενήμερα την 31η/12/2019. Η διευκόλυνση αφορά νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση. Για το χρονικό διάστημα της παραπάνω αναστολής, οι συμβατικοί τόκοι καταβάλλονται κανονικά. Όπως επισημαίνει η ΕΕΤ «για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την τράπεζα συνεργασίας τους, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα».
22 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ, ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Σε 22 χρήσιμες ερωτήσεις για όλα τα νέα μέτρα και τις ρυθμίσεις σχετικά με τον κορονοϊό, απαντά με ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις σχετίζονται με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, με τα μέτρα για το Δημόσιο, τα νέα μέτρα αποφυγής μετάδοσης της ίωσης, τη διευκόλυνση ασθενών καθώς και ειδικές ρυθμίσεις για τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ 12ΜΗΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Το υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

ΑΑΔΕ: ΣΕ 3 ΒΑΡΔΙΕΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ Η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Με αφορμή φαινόμενα συνωστισμού εκτελωνιστών και λοιπών συναλλασσομένων, που καταγράφονται έξω από Τελωνεία, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων υπενθυμίζει ότι, με σκοπό την εξασφάλιση της διαρκούς και απρόσκοπτης λειτουργίας των Τελωνείων όλης της χώρας, αλλά και την προστασία του συναλλακτικού κοινού και των εργαζομένων στα Τελωνεία, προβλέπεται με σχετική απόφαση η λειτουργία των τελωνείων σε 3 βάρδιες, ώστε, σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε μία βάρδια, να μπορεί να γίνει απολύμανση στο χώρο και να λειτουργήσει η επόμενη βάρδια ή το προσωπικό ασφαλείας.

EΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ: ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΙΩΣΗΣ Ή ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ
Αναστέλλουν την επικοινωνία με δανειολήπτες που επικαλούνται αποδεδειγμένα σοβαρό και πραγματικό πρόβλημα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις τους οι εταιρείες της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις και, ανάλογα με την περίπτωση, προσφέρεται η δυνατότητα μείωσης ή αναστολής καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες. Αυτό ανακοινώθηκε από την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις μετά από την κοινή σύσκεψη που είχαν οι εκπρόσωποί της με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και με υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης, ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ-ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Οι ελληνικές τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση – αποφάσισαν να στηρίξουν, εκτός από τις επιχειρήσεις, και τα φυσικά πρόσωπα που αποδεδειγμένα πλήττονται από την υγειονομική κρίση, προσφέροντάς τους διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους. Προτεραιότητα θα δοθεί για φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις) που επλήγησαν άμεσα, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχετικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των ληφθέντων από την κυβέρνηση ήδη μέτρων, και θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη ειδικά κατηγορία των άμεσα πληγέντων, οι τράπεζες, κατόπιν επικοινωνίας με το δανειολήπτη θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων για διάστημα τριών μηνών. Περαιτέρω, οι τράπεζες προσαρμόζουν τον τρόπο επικοινωνίας τους με τους οφειλέτες δανειολήπτες στις σήμερα κρατούσες ακραίες και ευαίσθητες συνθήκες. Υπογραμμίζουν ωστόσο ότι ομάδες πολιτών (φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων), που δεν πλήττονται από την κρίση, θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας δημιούργησε ειδική ενότητα «Ενημέρωση για τον Κορονοιό» στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου όπου θα επικαιροποιείται με ο,τιδήποτε νεότερο προκειμένου να διευκολύνονται οι επιχειρηματίες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Επιπλέον σε 24ωρη βάση λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για επιπρόσθετες πληροφορίες σε εμπόρους και καταστηματάρχες για τα μέτρα που ισχύουν για τον κορονοϊό.

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα