arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Στενή συνεργασία βρετανικής και αμερικανικής βιομηχανίας κρέατος στον απόηχο της συμφωνίας για Brexit
cow 4372532 1280 e1570187206875

Με την έναρξη ισχύος της συμφωνίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν ολοφάνερο ότι οι Βρετανοί, αποδεσμευμένοι από τις ενωσιακές συμφωνίες, θα επεδίωκαν να ανοίξουν νέους δρόμους στις εμπορικές τους σχέσεις με άλλες χώρες.

Ειδικά όσον αφορά τον κλάδο κρέατος, πολύ γρήγορα και με μεγάλα βήματα, προχώρησαν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ.

Τις προηγούμενες μέρες έγινε γνωστό ότι το Βορειοαμερικανικό Ινστιτούτο Κρέατος (NAMI) ανακοίνωσε ένα Μνημόνιο Συνεννόησης με τη Βρετανική Ένωση Εταιρειών Επεξεργασίας Κρέατος (BMPA). Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια στιγμή που και οι δύο οργανώσεις αναμένουν την έναρξη διαπραγματεύσεων για το εμπόριο κρέατος μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα meat+poultry ο αντιπρόεδρος του ΝΑΜΙ, Μπιλ Γουέστμαν, υποστηρίζει πως «τα μέλη του ΝΑΜΙ και της BMPA μοιράζονται πολλούς κοινούς στόχους, ειδικά όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων, την αειφορία, τη διατροφή και την ασφάλεια των εργαζομένων». Ο ίδιος δηλώνει ότι καθώς εκκινούν οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, είναι σημαντικό για τα μέλη και των δύο οργανώσεων, ΝΑΜΙ και BMPA, να δώσουν πλέον και τυπική μορφή σε μια ήδη ωφέλιμη και αποδοτική σχέση.

Στόχος των διαπραγματεύσεων θα είναι ασφαλώς να καταλήξουν σε αμοιβαία επωφελείς κανόνες, πρότυπα και πολιτικές για την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου προϊόντων κρέατος και πουλερικών, λένε οι Αμερικανοί από την πλευρά τους.

Το Μνημόνιο Συνεννόησης υπέγραψαν ο πρόεδρος του NAMI, Γουόρεν Πάνικο, με τον ομόλογό του Νικ Άλεν, της BMPA. Ο τελευταίος μάλιστα πρόκειται να παρευρεθεί στην ετήσια Σύνοδο της Βιομηχανίας Κρέατος στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, αργότερα την άνοιξη, σηματοδοτώντας την νέα εποχή των σχέσεων μεταξύ των δύο οργανώσεων.

Πηγή:meatnews.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα