arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΑΑΔΕ: ΣΤΟ TAXISNET ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΩΝ
Για τα ποσά των επιστροφών φόρων μπορούν πλέον να πληροφορούνται οι φορολογούμενοι μέσω του TAXISnet στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση. Έτσι, οι φορολογούμενοι έχουν πλήρη και διαρκώς επικαιροποιημένη εικόνα όχι μόνο των οφειλών τους, αλλά και κάθε είδους επιστροφών, που τυχόν δικαιούνται.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τον πίνακα με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν Κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με το μεγαλύτερο ποσοστό ακαθάριστων εσόδων, όπως αποτυπώνεται στην περιοδική δήλωση Ε3, σε ΚΑΔ που θα δείτε στη λίστα εντάσσονται στο αντίστοιχο πλαίσιο στήριξης. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση πενταψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

ΥΠΟΙΚ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ 25%, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Διευκρινίσεις δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το ποιοι φορολογούμενοι και επιχειρήσεις δικαιούνται έκπτωση 25% στην καταβολή των φόρων τους, καθώς και για ποιες κατηγορίες φορολογικών υποχρεώσεων ισχύει το μέτρο. Παράλληλα αναφέρει ότι για αυτή την κατηγορία φορολογουμένων θα παραταθεί έως τις 10 Απριλίου η προθεσμία εμπρόθεσμης καταβολής των φόρων που έληγε τον Μάρτιο. Επίσης, για τους φορολογούμενους που κατέβαλαν ολόκληρο το ποσό των οφειλών τους την 30ή και την 31η Μαρτίου, ενώ δικαιούνται την έκπτωση του 25% «θα υπάρξει μέριμνα» επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

ΑΑΔΕ: ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΕΣ
Συμμετέχοντας εκτάκτως στην επίσημη απογευματινή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις για την εξάπλωση της πανδημίας και τα μέτρα αντιμετώπισής της, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα από την ΑΑΔΕ μεταξύ των οποίων η παράταση της πληρωμής φόρων έως 10 Απριλίου για τους άνω των 70 ετών και για ευπαθείς ομάδες, καθώς και η δυνατότητα πληρωμής με κάρτα των ρυθμισμένων οφειλών. Επίσης είναι ήδη διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση σχετικά με τις επιστροφές και τις απαιτήσεις των πολιτών από το Κράτος. Η ενημέρωση αυτή, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού IBAN στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxisnet, απλοποιεί πάρα πολύ τη σχετική διαδικασία, είπε ο κ. Πιτσιλής.

ΔΙΑΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΤΟ e-ΕΦΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ
Διασυνδέεται το e-ΕΦΚΑ με το Μητρώο σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και δίνεται πρόσβαση στον e-ΕΦΚΑ όλων των ληξιαρχικών γεγονότων των πολιτών που είναι καταχωρημένα στο Πληροφοριακό Σύστημα «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για μια διαλειτουργικότητα μέσω της οποίας ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, θανάτου, γάμου, συμφώνου συμβίωσης, πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης καθώς και πληροφορίες για τον αριθμό των τέκνων θα παρέχονται απευθείας από το Μητρώο Πολιτών στον e-ΕΦΚΑ.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ (PASSWORD) ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΓΠΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης συνιστούν στους πολίτες και τις επιχειρήσεις την αντικατάσταση των ενεργών κωδικών πρόσβασης τους (passwords) στο Taxisnet με νέους ισχυρότερους, συγκεκριμένων προδιαγραφών. H αντικατάσταση των κωδικών πρόσβασης συνίσταται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Αποτελεί επιπλέον μέτρο προστασίας των ψηφιακών μας συναλλαγών με το Δημόσιο, καθώς η χρήση των διαπιστευτηρίων Taxisnet έχει διευρυνθεί, ειδικά μετά την έναρξη λειτουργίας της ενιαίας διαδικτυακής πύλης του Δημοσίου “Gov.gr”. Για εργασίες που προβλέπεται να γίνονται από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο για λογαριασμό του πολίτη, υπάρχει διαθέσιμος μηχανισμός παροχής και ανάκλησης εξουσιοδοτήσεων που δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να λαμβάνει την βοήθεια που χρειάζεται από πρόσωπο της επιλογής του και για το χρονικό διάστημα που επιθυμεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις το εξουσιοδοτημένο τρίτο πρόσωπο χρησιμοποιεί τα δικά του διαπιστευτήρια (και όχι του πολίτη) για να αποκτήσει πρόσβαση στις συγκεκριμένες ενέργειες και μόνο για το διάστημα που είναι ενεργή η εξουσιοδότηση.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας δημιούργησε ειδική ενότητα «Ενημέρωση για τον Κορονοιό» στην ιστοσελίδα του www.arcadianet.gr όπου θα επικαιροποιείται με ο,τιδήποτε νεότερο προκειμένου να διευκολύνονται οι επιχειρηματίες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Επιπλέον σε 24ωρη βάση λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για επιπρόσθετες πληροφορίες σε εμπόρους και καταστηματάρχες για τα μέτρα που ισχύουν για τον κορονοϊό.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΜΗΤΡΩΟ – ΓΕΜΗ
Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, το Επιμελητήριο Αρκαδίας παρακαλεί τα μέλη του να χρησιμοποιούν για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, όσο αυτό είναι δυνατόν, τους εξ αποστάσεως τρόπους συναλλαγής.
Όλες οι υποθέσεις που αφορούν στο Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) μπορούν να διεκπεραιώνονται μέσω του ιστοτόπου του Γ.Ε.ΜΗ. www.businessportal.gr ή με επικοινωνία μέσω email (info@arcadianet.gr), fax (2710233738) ή τηλεφώνου (2710227141-2) με την Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Και όλες οι υπόλοιπες συναλλαγές με το Μητρώο ή τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας μπορούν στην πλειοψηφία τους να διεκπεραιώνονται με ηλεκτρονικά μέσα ή μέσω τηλεφώνου. Σε κάθε περίπτωση, μπορούν αν επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για να διαπιστώνουν αν μπορούν να εξυπηρετηθούν εξ αποστάσεως, πριν επισκεφθούν δια ζώσης τα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα