Συνέντευξη Προέδρου Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης. “Εκείνο που χρειάζεται τώρα είναι να στηρίξουμε την τοπική αγορά” 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 05/05/2020 / ΩΡΑ: 11:31 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: TOP NEWS, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

Συνέντευξη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης έδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την πορεία της αγοράς τονίζοντας, “αλληλοβοήθεια μεταξύ των επιχειρήσεων”.

Σημείωσε ότι ο κλάδος της εστίασης θα υποστεί τεράστιο πλήγμα, όπως και η μεταποίηση και ο τουρισμός. Θα υπάρχουν οχτώ ενισχύσεις μέσα στο Μάιο που είχαν προαναγγελθεί, μεταξύ αυτών είναι τα κεφάλαια κίνησης για μικρές επιχειρήσεις καθώς και τα δάνεια.

Ο κ. Τρουπής ζήτησε από τους επαγγελματίες να προσέξουν τι θα επιλέξουν γιατί «το εύκολο χρήμα είναι γλυκό, αλλά αργά ή γρήγορα θα πρέπει να επιστραφεί». Κάλεσε τους επιχειρηματίες να ενημερωθούν από οικονομικές ιστοσελίδες και τους λογιστές για το σε ποια κλίμακα και ελάφρυνση μπορούν να ενταχθούν. Εκείνο που είναι σημαντικό, σημείωσε ο κ. Τρουπής είναι να στηριχθεί η τοπική αγορά, οι επιχειρήσεις της Αρκαδίας.

Είναι δεδομένο πως η ύφεση είναι για όλους και θα πρέπει να δουλέψουμε πιο οργανωμένα, τόνισε ο κ. Τρουπής, αφού με αυτό που έγινε απομυθοποιήθηκε η ιδιοκτησία στην Ελλάδα, αφού με μία απόφαση της Κυβέρνησης έκλεισαν όλα. Εκείνο που έχει σημασία είναι να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις και «να γυρίσει η χρονιά».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας επεσήμανε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για εκλογές και οι πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν πως εκλέγονται για να κάνουν έργο και όταν έρθει η ώρα θα γίνουν οι εκλογές.

Ο κ.Τρουπής ευχήθηκε μεταξύ άλλων “αλληλοβοήθεια μεταξύ των επιχειρήσεων”, αλλά και υγεία, υπομονή.

Ενώ κλείνοντας τις δηλώσεις του ανέφερε πως θα είναι δίπλα στους επιχειρηματίες της εστίασης στην κινητοποίηση που θα γίνει την Τετάρτη το βράδυ στις 8 και στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στην πλατεία Άρεως με “άδειες καρέκλες” ώστε να στηριχθούν από την Κυβέρνηση.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό απόσπασμα εδώ

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης