Διεθνής Έκθεση B2C Τροφίμων και Αγροτικών Παραδοσιακών Προϊόντων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 04/05/2020 / ΩΡΑ: 17:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

H μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση B2C Τροφίμων και Αγροτικών Παραδοσιακών Προϊόντων της Γερμανίας και της Ευρώπης, με απευθείας πώληση στον τελικό καταναλωτή, International Green Week Berlin,  θα πραγματοποιηθεί 15 – 24 Ιανουαρίου 2021 και μετρά ήδη 85 διοργανώσεις από το 1926 που πρωτοξεκίνησε!

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τον Ιανουάριο του 2020 η έκθεση συγκέντρωσε 1.880 εκθέτες από 72 χώρες (770 διεθνείς συμμετοχές από Ασία, Ευρώπη, Αμερική, Αφρική), ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 400.000. Οι συναλλαγές των επισκεπτών και επαγγελματιών στην έκθεση, άγγιξαν τα 51 εκατομμύρια ευρώ με την κατά κεφαλή δαπάνη ανά επισκέπτη, να φτάνει τα 127 ευρώ.

Στην International Green Week, εκτός από τις διεθνείς συμμετοχές, εκθέτουν τα προϊόντα τους τα 13 από τα 16 γερμανικά κρατίδια, ενώ λαμβάνουν μέρος τα γερμανικά Υπουργεία Τροφίμων και Γεωργίας (BMEL), Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (BMZ), Περιβάλλοντος και Διατήρησης Φυσικών Πόρων και Πυρηνικής Ασφάλειας (BUM), ενώ αποτελεί θεσμό, με αποτέλεσμα να την επισκέπτονται κάθε χρόνο πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής και της οικονομίας.

Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιάσει στο κοινό και να αναδείξει τα διαφορετικά τοπικά-παραδοσιακά προϊόντα και τη διατροφική κουλτούρα της κάθε χώρας και περιοχής.

Οι εκθέσεις B2C, που απευθύνονται κυρίως στον τελικό καταναλωτή, αποτελούν την ιδανική επιλογή για μικρές-μικρομεσαίες επιχειρήσεις και παραγωγούς, που επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη γερμανική αγορά, καθώς θα μπορέσουν να παρουσιάσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους άμεσα στο καταναλωτικό κοινό (απαιτείται φυσική παρουσία), ενώ θα λάβουν οι ίδιοι μια πολύ αντιπροσωπευτική εικόνα της αγοράς και των Γερμανών καταναλωτών (καταναλωτικές συνήθειες,
γευστικές προτιμήσεις, τιμές, ανταγωνισμός, συσκευασία, παρουσίαση κ.α.)

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα μέσω του ειδικά διαμορφωμένου χώρου “Professional Center”, η παρουσίαση επιλεγμένων κωδικών προϊόντων, αποκλειστικά σε εμπορικούς αντιπροσώπους και επαγγελματίες, για επαφές B2B με σκοπό την επίτευξη συνεργασιών και εμπορικών συμφωνιών.

Η εταιρία K.L.Ni. Promotion διοργανώνει για 3η φορά την επίσημη ελληνική συμμετοχή, ως αποκλειστικός συνεργάτης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Για το λόγο αυτό, καλούμε όσες επιχειρήσεις και παραγωγούς επιζητούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση με εξωστρεφή προσανατολισμό και ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο ελληνικό περίπτερο, να δηλώσουν
εγκαίρως τη συμμετοχή τους.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 31 Αυγούστου 2020
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλωσεις συμμετοχής στο Τηλ: 210 6419025