ΕΦΕΤ: Πώς να καταναλώνετε τρόφιμα με ασφάλεια στο σπίτι

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 26/06/2020 / ΩΡΑ: 20:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

Μεγάλος αριθμός τροφιμογενών λοιμώξεων έχει διεθνώς καταγραφεί ως αποτέλεσμα ακατάλληλου χειρισμού τροφίμων στο σπίτι.

Για να απαντηθούν οι ερωτήσεις, ομαδοποιήθηκαν ακολουθώντας τα παρακάτω πέντε «κλειδιά» ορθής υγιεινής πρακτικής και ασφάλειας τροφίμων, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκειμένου τα τρόφιμα να καταναλώνονται με ασφάλεια στο σπίτι:

1) Καθαρισμός
2) Διαχωρισμός
3) Επαρκής θέρμανση
4) Επαρκής ψύξη/κατάψυξη
5) Επιλογή κατάλληλων πρώτων υλών και νερού

Δείτε το εγχειρίδιο εδω