arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ
Την παράταση των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και ιδιωτών που πλήττονται άμεσα και έμμεσα από την παρούσα κρίση, και την παροχή διευκολύνσεων για την πληρωμή των δόσεων των δανείων τους έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020, ανακοίνωσαν σήμερα οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ, για νομικά και φυσικά πρόσωπα που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση, οι ελληνικές τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων κεφαλαίου ή και των τοκοχρεωλυτικών δόσεων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020. Κατά τα λοιπά, ως προς τους όρους και προϋποθέσεις, ισχύουν οι προηγούμενες ανακοινώσεις της ΕΕΤ της 17ης και 19ης Μαρτίου 2020. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με το πιστωτικό ίδρυμα που συνεργάζονται, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΙΙ-ΚΑΤ’ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ έχουν όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 26 Ιουνίου στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, χωρίς να υποβάλουν μέχρι τότε τη σχετική δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδοτική ενίσχυση. Αυτό θα προβλέπει Κοινή Απόφαση των Υπουργών και των Υφυπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, η οποία θα υπογραφεί άμεσα. Με τον τρόπο αυτό, αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας “myBusinessSupport”.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 20.976 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Δημοσιεύθηκε η απόφαση έγκρισης αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού COVID-19» του επιχειρησιακού προγράμματος “Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα – Καινοτομία”, σχετικά με την έγκριση 20.976 αιτήσεων χρηματοδότησης για το χρονικό διάστημα από 01-04-2020 έως και 30-06-2020, συνολικής δημόσιας δαπάνης 151.431.342,20 ευρώ. Ως ημερομηνία χορήγησης της σχετικής ενίσχυσης λογίζεται η ημερομηνία οριστικοποίησης των αποτελεσμάτων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) για την κάθε πρόταση από το οικείο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 6 ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Δεν υποχρεούνται, πλέον, οι καταναλωτές μέσα σε εμπορικά κέντρα να φορούν μάσκα, ενώ καταργείται και το όριο των έξι ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Δ1α/ΓΠ.οικ.42887/2020). Η απόφαση ισχύει από τις 7 Ιουλίου 2020 έως και τις 12 Ιουλίου 2020. Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στα εμπορικά κέντρα μόνο για το προσωπικό. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών, για το προσωπικό και τους επιβάτες.

ΑΑΔΕ: ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Τέλος μπαίνει στις επισκέψεις στην εφορία για μεταβιβάσεις ακινήτων, κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών καθώς και για τη λήψη δικαιολογητικών και πιστοποιητικών. Η απόφαση που υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής απλοποιεί και επιταχύνει τη διαδικασία δήλωσης ακινήτου στην εφορία φιλοδοξώντας να βάλει τέλος σε ουρές και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

ΕΩΣ 30/11/2020 Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη δράση «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων», προκειμένου ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τη χρηματοδότηση του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020). Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, η πρόσκληση της δράσης θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:00, αντί τη 19η Ιουνίου 2020, και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

ΙΝΣΕΤΕ: ΣΕ 1,8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟ 2019
Η συνεισφορά του οδικού τουρισμού στον εισερχόμενο τουρισμό το 2019 ανήλθε σε 9,6 εκατ. αφίξεις, 38,2 εκατ. διανυκτερεύσεις και 1,8 δισ. ευρώ έσοδα, που αντιστοιχούν στο 30,6% του συνόλου των αφίξεων, στο 16,4% των διανυκτερεύσεων και στο 10,1% των εσόδων. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει, μεταξύ άλλων, από νέα μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) με θέμα: “O οδικός τουρισμός στην Ελλάδα, 2012-2019”.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα