arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Έρευνα σε συνεργασία με την OPINION POLL αναδεικνύει μία διάχυτη απαισιοδοξία για την πορεία της Οικονομίας στο επόμενο διάστημα και θεωρεί χρήσιμη την ύπαρξη τμήματος πρωτογενούς τομέα.
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας πραγματοποίησε έρευνα με σκοπό να καταγραφεί η επιχειρηματική κίνηση και η βιωσιμότητα των Αρκαδικών επιχειρήσεων.
Στόχος της έρευνας ήταν, μεταξύ άλλων, η αποτύπωση του κλίματος στην αγορά, ο βαθμός αισιοδοξίας των επιχειρήσεων τόσο για την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας, όσο και για την προσωπική επιχείρηση τους. Επιπλέον στο πλαίσιο της έρευνας επιχειρήθηκε η αποτίμηση της οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού.
Επιμέρους αντικείμενα διερεύνησης αποτέλεσαν θέματα που αφορούν: στην στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στην αναγκαιότητα του τμήματος του Πρωτογενούς Τομέα το οποίο σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας είναι από τα πρώτα Επιμελητήρια που έχει δημιουργήσει το εν λόγω τμήμα.
Μπορείτε να δείτε την έρευνα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας εδώ.

ΕΛΣΤΑΤ: ΜΕΙΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020
Μεικτή εικόνα παρουσίασε το κόστος παραγωγής στις επιχειρήσεις της χώρας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών το α’ τρίμηνο εφέτος σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2019, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε σε: Ταχυδρομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (8,4%), Υπηρεσίες διακίνησης φορτίων (2,8%), Υπηρεσίες θαλάσσιων και ακτοπλοϊκών μεταφορών (1,8%) κ.ά.. Στον αντίποδα, μειώθηκε σε: Υπηρεσίες αρχιτεκτόνων και μηχανικών και άλλες υπηρεσίες παροχής τεχνικών συμβουλών (2,1%), Υπηρεσίες παροχής συμβουλών διαχείρισης (0,9%), Υπηρεσίες έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων (0,9%),κ.ά.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΙΟΥΛΙΟΥ- ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Σε 3,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2 δισ. ευρώ είναι επιπρόσθετα αυτών που είχαν ανακοινωθεί έως σήμερα, εκτιμάται το συνολικό κόστος των μέτρων που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, και εξειδικεύτηκαν από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Τα μέτρα αυτά, για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2020, αφορούν μεταξύ άλλων τη χορήγηση 3ου κύκλου «επιστρεπτέας προκαταβολής κατά τον Αύγουστο, την επέκταση της πρόβλεψης για επιδότηση 60% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και για τους μήνες Αύγουστο έως Οκτώβριο, καθώς και μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος.
Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ ΦΕΤΟΣ
Στα τέλη Αυγούστου θα φτάσουν στους φορολογούμενους τα εκκαθαριστικά γα τον φετινό ΕΝΦΙΑ η πρώτη δόση του οποίου θα καταβληθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου, για να ολοκληρωθεί σε 6 μήνες έως και τις 26 Φεβρουαρίου 2021. Και φέτος, πάνω από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι θα έχουν έκπτωση 50% ή και πλήρη απαλλαγή από το φόρο ενώ για άλλη μια χρονιά απαλλάσσονται από το συμπληρωματικό φόρο τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου πόλης και οικισμού ενώ θα ισχύσουν οι ίδιες μειώσεις με πέρυσι.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Aλλαγές στην αγοραστική συμπεριφορά σε ό,τι αφορά τα ταχυκίνητα καταναλωτικά προϊόντα στη μετά κορονοϊόν εποχή καταδεικνύει η έρευνα της Nielsen, «Shopper Shifts to a New Normal». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην Ελλάδα οι διαδικτυακές αγορές τροφίμων, προϊόντων καθαρισμού και ειδών προσωπικής περιποίησης, διατήρησαν τη δυναμική τους μετά το lockdown, κερδίζοντας έδαφος ως το πιο συχνό κανάλι αγοράς, αγγίζοντας το 7%. Παράλληλα, το lockdown επιτάχυνε την είσοδο του Έλληνα αγοραστή στο διαδικτυακό κανάλι για αγορές ειδών μπακαλικής. Ενώ, το 22% των Ελλήνων αγοραστών ήταν νεοεισερχόμενοι στο online ecosystem που σχετίζεται με αγορές των 4 βασικών κατηγοριών παντοπωλείου.

ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ 40% ΓΙΑ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Την υπουργική απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες θα ισχύσει η μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Οικονομικών τονίζει, «η Κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις, καθώς και συνολικά της δυναμικής της οικονομίας».

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα