arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΦΙΣΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΩΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εφιστά την προσοχή σε όλες τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι όλες οι επιχειρήσεις που έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού πρέπει να έχουν αναρτημένη την ΑΦΙΣΑ (ελάχιστο μέγεθος Α3) που μπορούν να κατεβάσουν στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά νέα) να συμπληρώσουν την επωνυμία της επιχείρησης και να τσεκάρουν την ενίσχυση που έλαβε η επιχείρηση.
Επίσης εάν έχει ιστοσελίδα η επιχείρηση πρέπει να κάνει σχετική ενημέρωση και εκεί.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Δημοσιεύθηκε (ΦΕΚ Β’ 3131/28-07-2020) η απόφαση για την «Εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς της COVID-19».
Δείτε αναλυτικά πού επιβάλλεται η χρήση μη ιατρικής μάσκας για το προσωπικό και το κοινό/πελάτες στο ΦΕΚ 3131 Β 28.07.2020

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΩΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων έως 28 Αυγούστου 2020 θα προβλέπει τροπολογία που καταθέτει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Η νέα παράταση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν πολίτες και επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση. Παράλληλα διευκολύνονται οι φοροτεχνικοί να αντεπεξέλθουν στο μεγάλο όγκο που καλούνται να αντιμετωπίσουν λόγω των εκτάκτων συνθηκών της πανδημίας. Οι δόσεις παραμένουν οκτώ.

ΣΤΑ 850 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ»
Με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση τουλάχιστον 60.000 κατοικιών ετησίως έως το 2030 και τη μετάβαση σε πιο «έξυπνα» σπίτια, τα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενεργοποιούν ένα νέο ανοιχτό πρόγραμμα αναβάθμισης κατοικιών, με τίτλο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ για Έξυπνα Σπίτια». Ο αρχικός προϋπολογισμός του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» ανέρχεται σε 850 εκατ. ευρώ και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το φθινόπωρο. Το ποσό θα προέλθει από πόρους του τρέχοντος και νέου ΕΣΠΑ καθώς και άλλα κοινοτικά κονδύλια που αναμένονται στο μέλλον.

ΥΠ. ΑΝ.: ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ e-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ
Τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις τιμές των καυσίμων στο σύνολο της επικράτειας θα έχουν σύντομα οι καταναλωτές μέσω της εφαρμογής (app) e-καταναλωτής της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η εφαρμογή, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής προτεραιότητας του υπουργείου για ενίσχυση της διαφάνειας στην αγορά του λιανικού εμπορίου, συμπλήρωσε ήδη τέσσερις μήνες λειτουργίας. Μέσα από αυτήν, οι καταναλωτές και οι θεσμικοί φορείς της αγοράς μπορούν να παρακολουθούν καθημερινά την μέση τιμή πώλησης σε πάνω από 1.400 βασικά αγαθά.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ
Επιστρέφουν στους πεζοδρόμους και τις πλατείες της χώρας οι ακαλαίσθητες διαφημιστικές πινακίδες τύπου ύψους έως και 5,5 μέτρα, μετά την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί και με την οποία ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις την προβολή υπαίθριας διαφήμισης.

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η «ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΗΣΗ» ΤΟΥ ΤΕΠΙΧ ΙΙ ΜΕ ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 800 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Νέα κεφάλαια ύψους 800 εκατ. ευρώ πρόκειται να διατεθούν από τις τράπεζες, μέσα στον Αύγουστο, για την κάλυψη των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί για δάνεια κεφαλαίου κίνησης με πλήρη επιδότηση του επιτοκίου για τα δύο πρώτα χρόνια μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Η υπογραφή της νέας εγκριτικής πράξης μεταξύ τραπεζών και Αναπτυξιακής Τράπεζας αναμένεται τις επόμενες μέρες και προβλέπει ότι το 95% του ποσού θα διατεθεί από τις εμπορικές και συνεταιριστικές τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και το 5% από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έναντι 60% και 40%, αντίστοιχα, που είναι, μέχρι σήμερα, το ποσοστό συνεπένδυσης.

ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Παρατείνεται η ισχύς της κοινής απόφασης των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της χώρας. Σύμφωνα με την απόφαση, όσες επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν μέχρι και τις 26 Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 δεν θα λειτουργήσουν έως και την 31η Αυγούστου 2020.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα