arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Εξαιρούνται τα ελληνικά τυριά από τους δασμούς που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ σε προιόντα της ΕΕ
feta 1464873 1280 e1579608493710

Την εξαίρεση των ελληνικών τυριών από τους δασμούς που έχουν επιβληθεί σε γεωργικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σε δήλωσή του ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σημείωσε πως η κυβέρνηση και το υπουργείο θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση την προσπάθεια να εξαιρεθούν όλα τα ελληνικά προϊόντα από δασμούς, με στόχο να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών και των ελληνικών εταιρειών και να αναδειχθούν διεθνώς τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί επιστέγασμα των συντονισμένων και συνεχών προσπαθειών στην κατεύθυνση εξαίρεσης του συνόλου των ελληνικών προϊόντων από την επιβολή επιπρόσθετων εμπορικών κυρώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της συγκεκριμένης εξέλιξης έχει προηγηθεί η εξαίρεση του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς, καθώς και του ελληνικού κρασιού από τους αμερικανικούς δασμούς, γεγονός που δημιουργεί ένα εξαιρετικό συγκριτικό πλεονέκτημα υπέρ των εξαγόμενων ελληνικών προϊόντων στην ιδιαιτέρως σημαντική αμερικανική αγορά.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα