arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής στην τηλεοπτική εκπομπή “Επί Παντός”: “Ο Έλληνας επιχειρηματίας έχει φιλότιμο”
foto ionian

Με τις επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, λόγω του Κορονοϊού και τις λύσεις που προτείνονται για την ενίσχυσή τους, ασχολήθηκε η βραδινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Ionian Tv, «Επί Παντός» την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Καλεσμένοι στην εκπομπή ήταν: ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου κ. Βασίλης Παγώνης.

Κεντρικός άξονας της συζήτησης ήταν τα επιδοτούμενα προγράμματα που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα.

Με την ευχή να τελειώσει γρήγορα αυτή η απόσταση που έχει επιβληθεί, λόγω κορονοϊού ο κ. Τρουπής, στη διάρκεια της εκπομπής τόνισε την αναγκαιότητα εύρεσης μιας άμεσης και βιώσιμης λύσης, μέσω προγραμμάτων και τραπεζικών δανείων επισημαίνοντας το «κενό» που δημιουργείται ανάμεσα στις επιχειρήσεις, που έχουν τα εχέγγυα να πάρουν τραπεζικά δάνεια και σε εκείνες που έχουν αποκλειστεί.

«Ο Κορονοϊός είναι ένα σάρκωμα το οποίο καθημερινά κάνει μεταστάσεις σε άλλα σημεία ζωτικά την τοπικής οικονομίας. Τα μεγάλα προβλήματα έρχονται…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τονίζοντας ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας έχει φιλότιμο, δεν είναι απρόσωπη εταιρία που κάνει απολύσεις χωρίς «κόστος». Υπάρχουν δεσμοί οικογενειακοί, φιλικοί, μεταξύ των επιχειρηματιών με το προσωπικό τους.

Επιπλέον ο κ. Τρουπής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καμπάνια του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων «Επιμένω Ελληνικά Προτιμώ Αρκαδικά Προϊόντα» καθώς και στην έρευνα του Επιμελητηρίου για τις επιπτώσεις του Κορονοϊού.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα