arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Εnterprise Greece) επανεξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών
enterprise greece e1574415764631

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) επανεξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών (European Trade Promotion Organisations’ Association – ETPOA AISBL) για τη διετία 2020 – 2022.

Η Enterprise Greece υπήρξε ένας από τους 12 Ιδρυτικούς Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Προώθησης Εξαγωγών (TPOs) του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ETPOA που ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες στις 31/11/2018 με κύριους στόχους:

  • Την προώθηση των συμφερόντων και την εκπροσώπηση των Μελών της σε θεσμικό επίπεδο (υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής π.χ. DG GROW, DG TRADE, DG DEVCO, EEAS)
  • Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των Μελών της, καθώς και τη συμμετοχή σε προσκλήσεις υποβολής προτάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απώτερος στόχος, η παροχή όσο το δυνατών αποτελεσματικότερων υπηρεσιών προς τις ΜμΕ.

Από το 2018 έως σήμερα η Ένωση έχει καταφέρει να διπλασιάσει τα Μέλη της από 12 σε 27 περιλαμβάνοντας: 17 εθνικά TPOs από 14 Κράτη – Μέλη της ΕΕ (3 Κοινότητες Βελγίου, Γαλλία, Ελλάδα, Εσθονία, Λιθουανία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σλοβενία) και 1 από χώρες EFTA (Ελβετία), 10 Περιφερειακά TPOs και Οργανισμούς Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων π.χ. από την Αυστρία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, αποτελεί πλέον αναγνωρισμένο εταίρο και συνομιλητή των Ευρωπαϊκών Οργανισμών που προωθεί τα συμφέροντα των TPOs και θεωρείται ομόλογος άλλων πολύ μεγάλων Οργανισμών με μακρά παράδοση (π.χ. Eurochambres, SMEUnited).

Η Enterprise Greece είχε εκλεγεί παμψηφεί Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Γραμματείας (Head of Secretariat) της Ένωσης στις 29/10/2018, με την ευθύνη της συνολικής διαχείρισης όλων των καθημερινών λειτουργικών θεμάτων της (π.χ. διαχείριση budget, διοργάνωση συναντήσεων και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων). Στις πρόσφατες εκλογές επανεξελέγη Μέλος του Δ/Σ και Επικεφαλής Γραμματείας  για το διάστημα 2020 – 2022.

Enterprise Greece

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

ENTERPRISEGREECE | Διεύθυνση Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ – 210 3355732, e.darra@eg.gov.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα