arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Δεκτό το αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την ένταξη επιχειρήσεων που πληρούν προϋποθέσεις, του προγράμματος της δράσης 3α ΤΑΠΤοΚ.1
Στιγμιότυπο οθόνης 2022 09 16 105510

Δηλώσεις Προέδρου Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή

 «Ακόμα και ο πιο απαισιόδοξος με την αναγγελία της ένταξης των επιχειρήσεων στη δράση ΤΑΠΤοκ καταλαβαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό» τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε στην κάμερα της Αρκαδικής Τηλεόρασης.

Με στόχο να μη μείνει κανένα μέλος, επιχείρηση της Αρκαδίας, εκτός προγράμματος ο κ. Τρουπής αναφέρει τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος εξασφάλισης των απαιτούμενων χρηματοδοτικών πόρων. 

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις έγιναν στη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων του προγράμματος της δράσης 3α ΤΑΠΤοΚ.1, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, στη Βυτίνα.

Για να ακούσετε τις δηλώσεις του Προέδρου πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Ευχαριστήρια Επιστολή Επιμελητηρίου

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδία κ. Γιάννης Τρουπής απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, που μεταξύ άλλων προτείνει συνεργασία για την εξασφάλιση των απαιτούμενων χρηματοδοτικών πόρων ώστε να ενταχθούν οι επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη, 

Ήταν ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή μου στην ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων του προγράμματος της δράσης 3α ΤΑΠΤοΚ.1 «Ενίσχυση του εκσυγχρονισμού που δραστηριοποιούνται  στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ή στην παραγωγή και διάθεση μεταποιητικών προϊόντων», για τη διοργάνωση της οποίας εκφράζω τα συγχαρητήριά μου σε εσάς προσωπικά, στον Γενικό Διευθυντή της «Αρκαδία 2020» κ. Παναγιώτη Μαντά και στους συνεργάτες σας. 

Η συγκεκριμένη δράση, όπως σας έχω αναφέρει σε σχετικές επιστολές μου στο πρόσφατο παρελθόν, έχει ιδιαίτερη αξία γιατί με τη μόχλευση των ιδιωτικών πόρων θα επενδυθούν επιπλέον 3,1 εκατομμύρια ευρώ από τα 4 εκατομμύρια ευρώ που διέθετε η πρόσκληση, και αυτό αφορά ουσιαστικά το σύνολο της Αρκαδίας και όχι μόνο για τους επιλέξιμους Δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης. 

Στο πλαίσιο αυτό και με σκοπό την ένταξη του συνόλου των θετικά αξιολογημένων επενδυτικών σχεδίων εντασσόταν το αίτημά μου για την αύξηση του προϋπολογισμού της συγκεκριμένης δράσης, το οποίο με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι εκπληρώθηκε. 

Υφίσταται ωστόσο ο κίνδυνος τέσσερεις (4) επιχειρήσεις που έχουν αξιολογηθεί θετικά για το υποβληθέν επενδυτικό τους σχέδιο να μην ενταχθούν προς χρηματοδότηση, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού. Εκτιμώ ωστόσο ότι είναι δεδομένη η βούληση, αλλά και ότι υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν και αυτές οι προτάσεις στη συγκεκριμένη δράση, οι οποίες είναι πλήρως ώριμες και πληρούν όλες τις σχετικές προϋποθέσεις.

Για τον σκοπό αυτό παραμένω στη διάθεσή σας για να συνεργαστούμε ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος εξασφάλισης των απαιτούμενων χρηματοδοτικών πόρων. 

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

Η πρόταση κοινοποιήθηκε:

·            Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας & Πρόεδρο «ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020-ΑΜΚΕ», κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΑΝΤΖΟ

·            Προϊστάμενο  ΕΦΔ Ε.Π., κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΤΑ

·            Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης, Οικονομίας, Εκπαίδευσης, Οργάνωσης και Δίκαιης Μετάβασης στη Μεταλιγνιτική Εποχή (Μεγαλόπολη), κ. ΧΡΗΣΤΟ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ

·            Δήμαρχο Τρίπολης, κ. ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΟΥΜΗ

·            Δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ

·            Δήμαρχο Γορτυνίας, κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΚΟΥΛΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα