arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό της Επιμελητηριακής νομοθεσίας

Οι προσπάθειες που ξεκίνησε το Επιμελητήριο Αρκαδίας εδώ και περίπου ένα χρόνο απέδωσαν καρπούς! Όταν πέρσι το Νοέμβριο ένα «μικρό» Επιμελητήριο πήρε την πρωτοβουλία όχι μόνο να μιλήσει, αλλά να εκπονήσει ένα υπόμνημα για τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό του Επιμελητηριακού θεσμού και την ανάλογη αναθεώρηση της Επιμελητηριακής νομοθεσίας και κάλεσε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή, πολλοί αδιαφόρησαν, λίγοι ασχολήθηκαν και ακόμα λιγότεροι τελικά συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή.

Μια προσπάθεια με αποκορύφωμα την κοινή ημερίδα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας στις 27 Αυγούστου, στην οποία συμμετείχαν 32 Επιμελητήρια και η οποία οδήγησε τελικά στην ανταπόκριση και ενεργοποίηση της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και κατέληξε στην συγκρότηση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας. Οφείλουμε στο σημείο αυτό να αναγνωρίσουμε τα «ευήκοα ώτα» της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, που μας δίνουν ελπίδα για μια καλή και εποικοδομητική συνεργασία στη συνέχεια για το καλό της επιχειρηματικότητας και της ελληνικής οικονομίας.

Η προσπάθεια τώρα κορυφώνεται με τις εργασίες της Επιτροπής, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, δια του Προέδρου του κ. Ι. Μπουντρούκα, θα συμμετάσχει στην εν λόγω Επιτροπή και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς την ορθή κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του Επιμελητηριακού θεσμού, όπως τον αντιλαμβάνεται και τον πρεσβεύει εδώ και πολύ καιρό.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα