arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
price increase

• Έως τις 29 Δεκεμβρίου η τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων στο Επιμελητήριο Αρκαδίας
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ενημερώνει τα μέλη του ότι για οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του Επιμελητηρίου έως τις 29 Δεκεμβρίου γιατί το ταμείο του Επιμελητηρίου δεν θα λειτουργεί 30 και 31 Δεκεμβρίου.
Οι πληρωμές του ΓΕ.ΜΗ θα γίνονται κανονικά.

• Επιδότηση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της αγοράς για στελέχωση των επιχειρήσεων από καταρτισμένους συνεργάτες αποφάσισε την επιδότηση της συμμετοχής των άμεσα ενδιαφερομένων, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Το κόστος συμμετοχής είναι 3.300€ από 3.900€ που ήταν αρχικά.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

• Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου στο Δήμο Τρίπολης για την οδό Ουάσιγκτον
Η κρίση των τελευταίων χρόνων έχει πλήξει όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, πιο σκληρά όμως τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν ακόμα τη ραχοκοκαλιά τόσο της εθνικής όσο και της τοπικής οικονομίας.
Σε αυτή τη κατάσταση ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να στηρίζει αυτές τις επιχειρήσεις με κάθε τρόπο.
Συνεπώς, αποστολή της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα εξασφαλίζουν το κατάλληλο περιβάλλον για την άσκηση της οικονομικής και επαγγελματικής δραστηριότητας.
Αυτό πρέπει να γίνεται με όρους ισότητας για όλους τους επιχειρηματίες όλων των περιοχών.
Τρίπολη δύο ταχυτήτων δεν πρόκειται να ανεχθούμε. Γι αυτό ζητάμε από τη δημοτική αρχή να λάβει σοβαρότατα υπόψη τα προβλήματα των επαγγελματιών της οδού Ουάσιγκτον και να αναλάβει δράση την ίδια στιγμή.

• Ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Οριακά ακριβότερο κατά 1,82% σε σχέση με το 2014, αναμένεται το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της Ε.Σ.Ε.Ε. κατά την περίοδο 16 έως 21 Δεκεμβρίου 2015.
Πιο συγκεκριμένα, το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι θα κοστίσει 147,39 ευρώ έναντι 144,76 ευρώ που κόστιζε πέρυσι και 147,75 το 2013, την ίδια ακριβώς περίοδο, με τα ίδια ακριβώς προϊόντα. Η καταγεγραμμένη, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2014, μικρή αύξηση των 2,63 ευρώ (που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση 1,82%), οφείλεται κατά κύριο λόγο στους αυξημένους συντελεστές ΦΠΑ των Γλυκισμάτων από το 13% στο 23%, ενώ οι τιμές των Κρεατικών παρουσίασαν αρνητική ετήσια μεταβολή, της τάξεως του 2,22% (δειγματοληψία από Βαρβάκειο αγορά).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα