arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Άμεση λύση στο θέμα με τα αδέσποτα ζώα στην πόλης μας, ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, καθημερινά γίνεται αποδέκτης παραπόνων των μελών – επιχειρήσεων της Τρίπολης σχετικά με τους αδέσποτους σκύλους. Συμμεριζόμενο τις ανησυχίες των συμπολιτών και των φιλοζωικών οργανώσεων για την ορθή διαχείριση του θέματος ζητά, από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παυλή, να βρεθεί άμεσα μία λύση.
Δείτε αναλυτικά την παρέμβαση εδώ.

• Τα 100 πιο εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα και οι 100 κορυφαίες αγορές για το 2015
Με υποχώρηση για τρίτη συνεχή χρονιά στη συνολική αξία των εξαγωγών, αλλά και ιστορικές επιδόσεις για τους περισσότερους κλάδους, εξαιρουμένων πετρελαιοειδών και πρώτων υλών, έκλεισε το 2015, σηματοδοτώντας και μεγάλες μεταβολές στην προϊόντικη σύνθεση και τη γεωγραφική στόχευση των εξαγόμενων ελληνικών προϊόντων. Σύμφωνα με την ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων για το σύνολο του 2015, προκύπτει μείωση της συνολικής αξίας των ελληνικών εξαγωγών κατά 5,1% στα 25,5 δις ευρώ έναντι 26,9 δις ευρώ του 2014.
Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της μελέτης εδώ.

• Πρόγραμμα ERASMUS + για τις επιχειρήσεις επεξεργασίας και μεταποίησης ξύλου
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εγκρίθηκε να υλοποιήσει στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ το πρόγραμμα με τίτλο: «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΜΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ -ΡΟΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΞΥΛΟΥ»
Αριθμός Δικαιούχων: 12 και Διάρκεια αποστολής: 10 ημέρες
Ημερομηνία υλοποίησης: 17/4/2016-26/4/2016
Η αποστολή θα υλοποιηθεί στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και πρακτικές στον τομέα τους και θα επισκεφθούν συναφείς γερμανικές επιχειρήσεις για να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και τις μεθόδους που αναπτύσσουν.
Τα έξοδα της αποστολής (αεροπορικά, διαμονή, μετακινήσεις, ημιδιατροφή) θα καλυφθούν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα.
Υποβολή αίτησεων συμμετοχής έως 22 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00.
Όλες οι πληροφορίες και η αίτηση συμμετοχής εδώ.

• Επιδότηση συμμετοχής μελών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε εκθέσεις για το έτος 2016
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, προγραμματίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής για τις ακόλουθες εκθέσεις: DOMOTEC, FRESKON θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10.00 και δε θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις που θα παραληφθούν νωρίτερα. Η διαδικασία θα κλείσει την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 14.00 μ.μ.
Πληροφορίες για τις εκθέσεις και τους όρους συμμετοχής εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα