arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Τα νοικοκυριά ξοδεύουν λιγότερα χρήματα στα σούπερ μάρκετ
Συνεχίζεται η πτωτική τάση της κατανάλωσης στα σουπερμάρκετ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα ετήσιας έρευνας καταναλωτών του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών). Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των καταναλωτών (60%) δηλώνει ότι το 2015 μείωσε την αξία των αγορών τους από το σουπερμάρκετ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το ποσοστό αυτό των καταναλωτών είναι μικρότερο από τα αντίστοιχα ποσοστά του 2012 και του 2013, αλλά εξακολουθεί να αποτυπώνει μία συνεχή αρνητική τάση. Συνολικά την τελευταία 4ετία ποσοστό άνω του 60% του καταναλωτικού κοινού δηλώνει ότι μειώνει τις αγορές του από το σουπερμάρκετ. Συνολικά η μηνιαία δαπάνη των νοικοκυρών σε ήδη παντοπωλείου έχει μειωθεί την τελευταία πενταετία κατά 17,4% ενώ συγκεκριμένα η δαπάνη σε τρόφιμα κατά 14,8%.
Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλη την έρευνα.

• Ηλεκτρονικός διαγωνισμός ανοιχτής διαδικασίας για την προμήθεια τροφίμων και λοιπών ειδών παντοπωλείου για τις ανάγκες του Δήμου Τρίπολης
Για την Περίληψη διακήρυξης του διαγωνισμού για την «Προμήθεια τροφίμων και λοιπών ειδών παντοπωλείου για τις ανάγκες του Δήμου Τρίπολης (παιδικές κατασκηνώσεις, κοινωνικό παντοπωλείο), του Ν.Π.Δ.Δ. (παιδικοί σταθμοί, Κ.Α.Π.Η. κλπ) και της Κ.Ε.Δ.Η.Τ, πατήστε εδώ.

Πρόγραμμα Erasmus+ το πρόγραμμα για τον Εκσυγχρονισμό στην Μεταποίηση (Τυποποίηση – Labelling – Marketing – Πιστοποίηση)
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εγκρίθηκε να υλοποιήσει το πρόγραμμα Erasmus +
Αριθμός Δικαιούχων: 12
Διάρκεια αποστολής: 10 ημέρες
Ημερομηνία υλοποίησης: 17/4/2016-26/4/2016
Η αποστολή θα υλοποιηθεί στην Ιταλία. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια, θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και πρακτικές στον τομέα τους και θα επισκεφθούν συναφείς ιταλικές επιχειρήσεις για να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και τις μεθόδους που αναπτύσσουν.
Τα έξοδα της αποστολής (αεροπορικά, διαμονή, μετακινήσεις, ημιδιατροφή) θα καλυφθούν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα.
Το Επιμελητήριο καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ από 4 Μαρτίου έως 16 Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.00.
Για να βρείτε όλες τις πληροφορίες και να κατεβάσετε και την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ.

• Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Φεβρουάριο
Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται το μήνα Φεβρουάριο 2016, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 14.437 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2016, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 118.358, ενώ οι αποχωρήσεις σε 103.921. Από τις 103.921 συνολικά αποχωρήσεις, οι 47.686 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 56.235 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα