arcadianet espa
Enterprise Europe Network
1ο Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού” στην Ολλανδία
exchibition

1ο Φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού” στην Ολλανδία 27/28/29 Μαίου 2016
Έκθεση – Bazaar Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (Υπουργείο Εξωτερικών).

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) «Ελλάδα Παντού» διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, στις 27/28/29 Μαίου 2016, στον πολυχώρο «De Hallen» στη καρδιά της πόλης (διεύθυνση Hannie Dankbaarpassage Passage 33 1053 RT Amsterdam). Το φεστιβάλ θα καλύψει τηλεοπτικά η «ΕΡΤ3» με την εκπομπή «Διασπορά», και θα το στηρίξουν επικοινωνιακά διάφορα Ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Τι είναι το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού»; Μια μεγάλη Ελληνική γιορτή!

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαΐου από τις 6 μέχρι τις 9 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα διαπολιτισμικού διαπολιτισμικού διαλόγου, όπου θα συζητήσουμε για την Ελληνική Γλώσσα, τις τέχνες, το εμπόριο, την καλή διατροφή, τον Ελληνικό πολιτισμό, και θα αναζητήσουμε παρέα νέους τρόπους συνεργασίας, για να παρακάμψουμε την «κρίση» που μαστίζει την Ελλάδα.

Στις 28 και 29 Μαΐου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, θα δείτε, θα γευτείτε και θα ακούσετε πολλά πράγματα: Μουσική, χορό, γαστρονομικά εδέσματα, δράσεις αλληλεγγύης, εικαστικές τέχνες και κοσμήματα, βιολογικά και άλλα προϊόντα, προβολή τουριστικών υπηρεσιών και προορισμών και άλλα πολλά. Εκεί θα έχετε την δυνατότητα αγοράσετε πολλά και όμορφα ελληνικά προϊόντα, και γιατί όχι, να κλείσετε τις επόμενες διακοπές σας στην Ελλάδα!

Παράλληλα, κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εικαστική έκθεση σε ειδικό χώρο (Γκαλερί) με έργα Ελλήνων και Φιλελλήνων Καλλιτεχνών,

Όσοι συμμετάσχουν ως εκθέτες στο bazaar, θα έχουν δυνατότητα λιανικής πώλησης, και φυσικά δικαίωμα συμμετοχής στις ειδικές συναντήσεις δικτύωσης επαγγελματιών.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία τον Ολλανδικό φορέα “Help Childern in Greece» και την Ελληνική Κοινότητα του Άμστερνταμ, θα μαζέψουμε ρούχα για παιδιά ηλικίας 4 ως 11 ετών με αποδέκτη την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» (www.propaidigr.org/en) στην Ελλάδα / Ημαθία, που είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αφοσιωμένο στην υπόθεση της προστασίας και της φροντίδας παιδιών, που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο.

Είναι λοιπόν μια μεγάλη Ελληνική γιορτή, και ταυτόχρονα μοναδική ευκαιρία για όσες και όσους να πάρουν ένα άρωμα Ελλάδας στο κέντρο του Άμστερνταμ, και για όσες εταιρίες έχουν εξωστρεφείς σκοπούς και προθέσεις, να γνωριστούν με επαγγελματίες του χώρου τους κατά διάρκεια των συναντήσεων δικτύωσης που θα πραγματοποιηθούν, αλλά και να πουλήσουν τα προϊόντα τους απευθείας στο Ολλανδικό κοινό.

Κύριος σκοπός του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τις σχέσεις των δύο χωρών, να προωθήσει προϊόντα, υπηρεσίες και πολιτισμό από την Ελλάδα, να αναδείξει την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την συνεργατικότητα και την κοινωνική οικονομία, και φυσικά να συμβάλει στην ομογενοποίηση της Ελληνικής Διασποράς.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την συνεργασία και υποστήριξη των παρακάτω φορέων:

  • Ελληνική Κοινότητα του Άμστερνταμ, «Help Children in Greece», «Lato – HetGrieksecultuur- centrumvanAmsterdam», «GnCGastronomical Events»

Για περαιτέρω πληροφορίες, καθώς και δυνατότητες συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο email: makapeni@elladapantou.com ή στο τηλέφωνο 6945 411 423

Tηλεφωνικό κέντρο +30 211 8003248 Φαξ +30 211 8007028

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα