arcadianet espa
Enterprise Europe Network
100.000 ευρώ το όριο ένταξης στον αναπτυξιακό
startup

Τη μείωση του ελάχιστου απαιτούμενου ύψους επενδυτικών σχεδίων ανά μέγεθος επιχείρησης προβλέπει νομοτεχνική βελτίωση στον αναπτυξιακό νόμο που κατατέθηκε από τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη. Ειδικότερα, το ελάχιστο όριο επενδυτικού σχεδίου προκειμένου να υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο μειώθηκε με τη νομοτεχνική βελτίωση σε 100.000 ευρώ από 150.000 ευρώ που προβλεπόταν αρχικά για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και σε 75.000 ευρώ από 100.000 ευρώ για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις ομάδες παραγωγών και τις αγροτικές εταιρικές συμπράξεις. Για τις μεγάλες επιχειρήσεις, το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος επενδυτικού σχεδίου παραμένει στις 500.000 ευρώ, όπως επίσης και για μεσαίες επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και επιχειρηματικές συστάδες (clusters) που έχει ορισθεί από το νομοσχέδιο σε 250.000 ευρώ.

Επιπλέον, με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις προβλέπεται ότι οι επιχειρήσεις που θέλουν να υπαχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο θα πρέπει να έχουν μία τουλάχιστον κερδοφόρο χρήση την τελευταία επταετία πριν από την αίτηση υπαγωγής του επενδυτικού τους σχεδίου.

Τέλος, προβλέπεται ότι αναγκαία προϋπόθεση για να υπαχθεί ένα επενδυτικό σχέδιο στον νέο νόμο είναι να διασφαλίζει τις συνθήκες για την προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να μην υπάρχουν διακρίσεις εις βάρος ευπαθών ομάδων.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα