arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Η φορολογία «διώχνει» start-up επιχειρήσεις από την Ελλάδα
CHA000008

Στη φυγή καινοτόμων επιχειρήσεων από την Ελλάδα αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας ότι στα πολλά εμπόδια που συναντούν προστίθενται και οι νέοι φόροι στις επιχειρήσεις.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Οι ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις λένε ότι οι φόροι της Κυβέρνησης είναι άλλος ένας λόγος για να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν βασικό κομμάτι για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι πολλές startups επιχειρήσεις στην Ελλάδα βλέπουν τους φόρους να προσθέτουν ακόμη ένα εμπόδιο στο ήδη δύσκολο περιβάλλον τους.

Στην έλλειψη χρηματοδότησης και τη γραφειοκρατία προστίθενται οι νέοι φόροι στις επιχειρήσεις, που κάνουν πολλούς επενδυτές να θέλουν να μεταφέρουν την έδρα startups επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Οι ελληνικές startups είναι αντιμέτωπες με έναν νέο γύρο φορολογικών αυξήσεων, που μπορεί να αποτελέσει την τελευταία σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι τονίζεται.

Στο ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις Ελλήνων με καινοτόμες επιχειρήσεις που υπογραμμίζουν ότι η «η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, ωστόσο, η συνολική οικονομική εικόνα της Ελλάδας αποδυναμώνει τα πλεονεκτήματα αυτά στα μάτια των επενδυτών.»

Πηγή: dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα