arcadianet espa
Enterprise Europe Network
ΕΝΦΙΑ και φόροι αδειάζουν τα πορτοφόλια – Οι υποχρεώσεις στην εφορία έως το 2017
econ 001

Με βουνό μπορούν να παρομοιαστούν οι φορολογικές υποχρεώσεις των φορολογούμενων που θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του χρόνου αφού κάθε μήνα θα βρίσκονται στα γκισέ των τραπεζών και τα πληκτρολόγια των υπολογιστών για όσους πληρώνουν μέσω web-banking.

Η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων έως το τέλος του χρόνου θα είναι η εξής :

– Στο τέλος Ιουλίου , καταβάλλεται η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος για το 2016 . Η εξόφληση θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Η πρώτη θα εξοφληθεί στο τέλος του επόμενου μήνα, η δεύτερη στο τέλος Σεπτεμβρίου, και η τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου . Συνολικά από τον φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων το δημόσιο αναμένει για το δεύτερο μισό τους χρόνου περίπου 10 δις ευρώ.

Όσοι συνεχίζουν να εξυπηρετούν την ρύθμιση των 100 δόσεων από πέρσι τον Μάιο και φυσικά όσοι ρύθμισαν με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων το φόρο εισοδήματος του 2015 συνεχίζουν να πληρώνουν την μηνιαία δόση τους μέχρι και να εξοφλήσουν. Κάποιοι φορολογούμενοι που αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος στις τρεις διμηνιαίες δόσεις μπορούν να ρυθμίσουν άμεσα την αποπληρωμή του σε δώδεκα δόσεις φτάνει να έχουν να ανάλογα παραστατικά με τα οποία θα αποδεικνύουν την οικονομική τους αδυναμία.

– Στο τέλος Αυγούστου περίπου 6,5 ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να επισκεφθούν τον προσωπικό τους λογαριασμό στην Γενική Γραμματεία Πληροφορικών συστημάτων αφού μέχρι τότε θα έχει εκκαθαριστεί και ο -φουσκωμένος για περίπου 600.000 φορολογούμενους

– ΕΝΦΙΑ Από τον ενιαίο φόρο ιδιοκτητών ακινήτων το δημόσιο θα βεβαιώσει ποσό φόρου 3,79 δις ευρώ από τα οποία θα πρέπει να προκύψουν καθαρά έσοδα 2,65 δις ευρώ.

– Στο τέλος του Σεπτεμβρίου θα είναι αρκετά δύσκολο για όλους τους φορολογούμενος . Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου που συμπίτει με το τέλος των διακοπών και το άνοιγμα των σχολείων φέρνει ένα «βουνό» φορολογικών υποχρεώσεων. Θα πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και επιχειρήσεις η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και φυσικά όσοι βρίσκονται ακόμη σε ρύθμιση παλαιότερων οφειλών την μηναία δόση της ρύθμισής τους .

– Στο τέλος Οκτωβρίου θα πληρωθεί η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ μαζί με την μηνιαία δόση από ρυθμίσεις των δόσεων των παλαιότερων οφειλών. Μετά τα μέσα του μήνα οι ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών, θα μπορούν να κατεβάζουν από την σελίδα της ΓΓΠΣ, τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 .

– Στο τέλος Νοέμβριου: Θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ ,η τρίτη διμηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος και η δόση της ρύθμισης των παλιότερων οφειλών.

– Στο τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η τελευταία δόση του χρόνου από παλιότερες ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα