arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• ΕΛΣΤΑΤ: Βαθύτερη ύφεση στο Β’ τρίμηνο του 2016
Ύφεση 0,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 παρουσίασε η ελληνική οικονομία στο β’ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που αναθεωρούν επί τα χείρω την αρχική εκτίμηση για ύφεση της τάξης του 0,7%. Ωστόσο, το ΑΕΠ παρουσίασε αύξηση κατά 0,2% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2016.

• ΔΕΗ: 350.000 πελάτες έχουν ρυθμίσει οφειλές 1 δις. ευρώ
Περίπου 350.000 πελάτες έχουν διακανονίσει συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ της τάξης του 1 δισ. ευρώ, ενώ πάνω από 1,8 εκατομμύριο πελάτες, που επίσης οφείλουν ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ, δεν έχουν σπεύσει ακόμη να μπουν στη ρύθμιση των 36 δόσεων. Σχετικά στοιχεία παρουσίασε η ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι οι διακανονισμοί εξελίσσονται ικανοποιητικά, και πολύ ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η τήρηση των διακανονισμών, η οποία ξεπερνά το 90%.

• Μόνο στην εφορία οι συμψηφισμοί για τον ΕΝΦΙΑ
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν δικαίωμα επιστροφής φόρου μπορούν να την συμψηφίσουν με την οφειλή του ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο, για να γίνει αυτό πρέπει να υποβληθεί αίτηση που θα υποβάλει ο φορολογούμενος στη ΔΟΥ, στην οποία ανήκουν. Ο αυτεπάγγελτος συμψηφισμός από τον έφορο, παρότι προβλέπεται από τον νόμο, δεν είναι εφικτός τεχνικά, καθώς μέχρις στιγμής δεν υπάρχει το ηλεκτρονικό πρόγραμμα που να υποστηρίζει τεχνικά τη διαδικασία.

• Χωρίς απόδειξη οι κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας
Δεν θα κόβουν απόδειξη λιανικής πώλησης οι μεταπωλητές καρτών ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ απαλλάσσονται από την υποχρέωση έκδοσης στοιχείων λιανικής πώλησης, για παρεχόμενες υπηρεσίες προς τελικούς καταναλωτές, που αφορούν πωλήσεις, στην ονομαστική τους αξία, κωδικών αριθμών ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και χρήσης διαδικτύου, οι οποίοι παρέχονται από τις εκάστοτε εταιρίες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, μέσω ηλεκτρονικού τερματικού που διατίθεται είτε από την εταιρία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών είτε από τρίτη αντισυμβαλλόμενη εταιρία, η οποία για το σκοπό αυτό έχει συνάψει σχετική σύμβαση με τον εκάστοτε μεταπωλητή των υπόψη παρεχόμενων υπηρεσιών. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα