Συνεχίζει το «ταξίδι» η έκθεση του Νίκου Φλώρου στη Ρωσία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/09/2016 / ΩΡΑ: 12:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: TOP NEWS, ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

Και τ’ όνομα του τόπου μας θα συνεχίσει να προβάλλεται με μεγαλειώδεις τίτλους στα διεθνή ΜΜΕ, καθώς η επίμαχη συλλογή με «άρωμα ιστορίας» που διαχέεται στο… σήμερα, θα παρουσιαστεί τώρα και στη Μόσχα, στο Κρατικό Μουσείο Tsaritsyno για πέντε μήνες.

Πάνω από έξι εκατομμύρια άτομα επισκέφτηκαν το φημισμένο παγκοσμίως Κρατικό Μουσείο «Ναός του Αγίου Ισαάκ» στην Αγία Πετρούπολη και θαύμασαν από κοντά την υπέροχη δουλειά του γνωστού Έλληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου, η οποία παρουσιαζόταν για τρεις μήνες από τις 8 Ιουνίου έως και τις 31 Αυγούστου 2016.

Ο τίτλος της έκθεσης με τίτλο «Imperial Russia» αναφερόταν σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα Ρωσικά θέματα, την τελευταία αυτοκρατορική οικογένεια Romanov με επτά πορτρέτα, ψηφιδωτούς ανάγλυφους πίνακες, φτιαγμένους με ιδιαίτερο σεβασμό στις σημαντικές αυτές προσωπικότητες και επτά γλυπτά, αυτοκρατορικά σύμβολά της Ρωσίας, περίφημα αυγά τύπου Faberge, δημιουργώντας τα σε σουρεαλιστικό ύφος με στοιχεία από την pop art με την χρήση των χρωμάτων από ένα σύγχρονο υλικό, το χρωματιστό αλουμίνιο. Υλικό που κυριαρχεί στις αριστουργηματικές δημιουργίες του Αρκάδα καλλιτέχνη.
Προβάλλοντας τα έργα του στα μεγαλύτερα Μουσεία του κόσμου, ο γλύπτης Νίκος Φλώρος είναι ένας Πρέσβης του σύγχρονου Ελλαδικού Πολιτισμού.

«Είναι πολύ σημαντικό», δηλώνει ο ίδιος, «να εκτιμήσουμε τη σημαντικότητα της πολιτιστικής διπλωματίας και τα οφέλη που προάγει για τη χώρα μας και πατρίδα μου».

Ως αναγνώριση για το έργο του, βραβεύτηκε για την προσφορά του στην Τέχνη, στα πλαίσια της σύσφιξη της ελληνορωσικής φιλίας από το Ρωσικό κράτος. Η τιμητική διάκριση έλαβε χώρα στα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία υπήρξε μέρος του επίσημου προγράμματος του Ελληνορωσικού αφιερωματικού έτους 2016. Σημαντικοί αρωγοί στο πλευρό του κ. Φλώρου είναι ο Επιμελητής Αριστοτέλης Καραντής, η Διευθύντρια οργάνωσης Julia Sysalova, καθώς κι οι ελληνικές εταιρίες «Eurotrans» και «Ambotis Holidays».

Πηγή πληροφοριών: Ίδρυμα «George Best Costacos» Cultural and Cancer research Foundation» georgebestcoctacos@gmail.com