arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Προϋπολογισμός: 1,1 δισ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ σε δομές φτώχειας και κοινωνική ένταξη
CHA000016

Με το ποσό των 1,166 δισ. ευρώ το υπουργείο Εργασία θα χρηματοδοτήσει την επόμενη χρονιά μέσω ΕΣΠΑ, προγράμματα και δομές για να αντιμετωπιστεί η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός και να στηριχθεί η κοινωνική ένταξη.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το νέο προϋπολογισμό, μέσω ΕΣΠΑ, θα αξιοποιηθούν το 2017 ποσά ύψους 360 εκατ. ευρώ, που αφορούν δράσεις του ΕΚΤ για τη χρηματοδότηση δομών αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Επίσης, θα δοθούν άλλα 456 εκατ. ευρώ για δράσεις για κοινωνικές και εκπαιδευτικές δομές, και 350 εκατ. ευρώ για δράσεις προαγωγής της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας. Συνολικά, τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα έχουν ενεργοποιήσει δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,53 δισ. ευρώ.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει για το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με συγχρηματοδότηση του ΕΚΤ και της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων, το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις που αφορούν στην ανάπτυξη και την αξιοποίηση ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και στην ενεργό κοινωνική ενσωμάτωση. Το ΕΠ έχει εξειδικεύσει το 72% του προϋπολογισμού του που αντιστοιχεί σε 1,93 δισ. ευρώ και αφορά δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας, στήριξης της κοινωνικής οικονομίας, εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, στήριξης των νέων επιστημόνων, απόκτησης ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας, πρακτικής άσκησης φοιτητών, στήριξη του σχολείου για την καταπολέμηση της σχολικής διαρροής, δια βίου μάθησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Ειδικότερα:

– Έχουν δημοσιευτεί προσκλήσεις συνολικού ύψους 1,31 δισ. ευρώ.

– Έχουν ενταχθεί πράξεις ύψους 1,05 δισ. ευρώ.

– Οι νομικές δεσμεύσεις ανέρχονται σε 565 εκατ. ευρώ.

– Οι δηλωθείσες δαπάνες σε 220 εκατ. ευρώ.

– Στον τομέα της εργασίας έχουν ενεργοποιηθεί δράσεις ύψους περίπου 900 εκατ. ευρώ.

– Στον τομέα της παιδείας έχουν ενεργοποιηθεί δράσεις ύψους 378 εκατ. ευρώ.

– Το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ενεργοποιηθούν μεταξύ άλλων δράσεις για ανέργους (18-29 ετών), δράσεις προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας, δράσεις προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα ετών κ.λπ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα