arcadianet espa
Enterprise Europe Network
IKA: Απο τις τράπεζες πληρωμή για παροχές σε ασφαλισμένους
CHA000018

Ενεργοποιείται από το ΙΚΑ η διαδικασία μετάβασης του συνόλου των παροχών τακτικών και έκτακτων, προκαταβολών κ.λπ., αποκλειστικά μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σε έγγραφο που υπογράφει ο διοικητής του Ιδρύματος κ. Διονύσης Καλαματιανός, επισημαίνεται ότι η διαδικασία έχει τεθεί σε ισχύ και έτσι από την 1η Δεκεμβρίου θα υπάρχουν συγκεκριμένες παροχές, οι οποίες δεν θα χορηγούνται πια από τα υποκαταστήματα, αλλά μόνο από τα πιστωτικά ιδρύματα, λόγω και της λειτουργίας του ΕΦΚΑ, από την 1.1.17 και μετά.

Οι παροχές αυτές είναι οι ακόλουθες:

i.    Προσαύξηση σύνταξης λόγω απόλυτης αναπηρίας.

ii.     Προσαύξηση σύνταξης για σύζυγο και τέκνα.

iii.    Ποσά, λόγω αναθεώρησης/τροποποίησης απόφασης για οποιοδήποτε λόγο ή προσμέτρησης χρόνου ασφάλισης. iv.     Επίδομα αεροθεραπείας.

v.    Συμπληρώματα.

vi.     Επιστροφή κρατήσεων για τον κλάδο ασθένειας.

vii.     Επιστροφή φόρου.

viii.     Επιστροφή κρατήσεων που έγιναν σύμφωνα με εφαρμοστικές διατάξεις Μνημονίων. Αντίθετα, θα εξακολουθήσουν να καταβάλλονται παροχές μέσω του υποκαταστήματος για αποφάσεις που αφορούν τη χορήγηση κάθε άλλης παροχής.

Για το λόγο αυτό, η διοίκηση του Ιδρύματος καλεί τους διευθυντές των υποκαταστημάτων να μειώσουν τα ποσά που τηρούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και να ορίσουν νέα ποσά ταμειακών υπολοίπων που τηρούνται στο ταμείο του υποκαταστήματός τους σε καθημερινή βάση, εφόσον ανήκουν στην αυτόματη μεταφορά διαθεσίμων που πραγματοποιείται μέσω της ΕΤΕ και να επαναπροσδιορίσουν (προς τα κάτω) το όριο της αυτόματης μεταφοράς του υποκαταστήματός τους.

Πηγή:dikaiologitika.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα