Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 28/11/2016 / ΩΡΑ: 14:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

• ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ: ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τριπόλεως συνδιοργανώνουν με τη συμμετοχή του ΟΠΕΜΕΔ, ενημερωτική ημερίδα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με θέμα: «Διαμεσολάβηση: Εξωδικαστική επίλυση διαφορών».
Σκοπός της ημερίδας είναι η διάδοση του θεσμού της διαμεσολάβησης στην κοινωνία, την επιχειρηματική κοινότητα και την πρακτική εφαρμογή του.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο καθηγητής κ. Λάμπρος Κοτσίρης Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και πρόεδρος της Επιτροπής πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• TO 1ο ROADSHOW ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στην Τρίπολη
Τρίτη 29 Νοεμβρίου 17.30 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, (1ος όροφος)
Από τον Νοέμβριο 2016 ως το Μάρτιο του 2017, διοργανώνεται το StartingUp: Roadshow, το 1ο Roadshow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, με την αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών και τοπικούς θεσμικούς και επιχειρηματικούς φορείς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17:00-17:30 – Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που ενισχύουν την τοπική οικονομία

17:30-18:30: Πώς η καινοτομία ενισχύει την Εξωστρέφεια και την Ανάπτυξη της Τοπικής Επιχειρηματικότητας

Παρουσίαση πετυχημένων προτύπων καινοτομίας κι επιχειρηματικότητας

18:30-19:30:Το μέλλον της τοπικής επιχειρηματικότητας

Πάνελ με εκπροσώπους τοπικών φορέων

Συμμετέχουν:
Στυλιανός-Μάνος Ανδρεάδης: Asset Τεχνολογική, Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs
Τότσης Νίκος: Γενικός Γραμμτέας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Αντώνης Ψαράκης – Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου
Γιάννης Κατσίρης – Περ.Σύμβουλος Πελ/σου – εκπρόσωπος Περ.Πελ/σου
Περικλής Μαντάς – Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας & Καινοτομίας Πελοποννήσου

19:30-20:00: Networking time

• ΓΓΔΕ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ
Χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι ελεγκτές της εφορίας δεν θα μπορούν να εισέρχονται για έλεγχο στην κατοικία των φορολογούμενων, διευκρινίζει εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Με την εγκύκλιο, παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, που ψηφίστηκε με το νόμο 4410/2016. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις που παρίσταται ανάγκη να εισέλθει η φορολογική διοίκηση στα πλαίσια διενέργειας επιτόπιου φορολογικού ελέγχου στην κατοικία του φορολογούμενου, εκτός από τη σχετική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα για την πραγματοποίηση του ελέγχου, απαιτείται και η παρουσία δικαστικού λειτουργού. Με το προηγούμενο, μοναδική προϋπόθεση ήταν η εντολή έκδοση εισαγγελικής εντολής.

• ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Αυτοματοποιημένο σύστημα κατασχέσεων για όσους οφείλουν στο Δημόσιο τίθεται σε εφαρμογή το 2017, έπειτα από απαίτηση των δανειστών. Συγκεκριμένα, στο προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου αναφέρεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να είναι έτοιμο το στρατηγικό σχέδιο για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στο προσχέδιο γίνεται, ακόμη, αναφορά για τη νομοθέτηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με υποχρεωτική εφαρμογή μηχανημάτων POS μέχρι τον Ιούνιο του 2017 σε όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους παραβάτες.