arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Ο κλάδος υπηρεσιών σίτισης και εστίασης στο ΗΒ
coffee

1. Εισαγωγή
Η ζήτηση για το εκτός οικίας φαγητό παρουσιάζει ισχυρή ανοδική τάση. Το 43% των καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου αυτή τη στιγμή τρέφεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα εκτός σπιτιού και δη το 60% των ηλικιών 25-34. Την τελευταία δεκαετία, ο αριθμός των σημείων παροχής υπηρεσιών φαγητού έχει αυξηθεί κατά 8.600, εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό αποτελείται από ανεξάρτητους ιδιώτες. Ένας αυξανόμενος και γηράσκων πληθυσμός τροφοδοτεί τη ζήτηση στον κλάδο  παροχής χαμηλού κόστους σίτισης (cost sector catering), που συμπεριλαμβάνει τα γηροκομεία, τα νοσοκομεία και τα σχολεία.
Δεν έχει υπάρξει ποτέ ευνοϊκότερη περίοδος για τους προμηθευτές προϊόντων ώστε να επενδύσουν σε συνεργασίες με χονδρεμπόρους και να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες ώστε να προσεγγίσουν τον καταναλωτή μέσω των διανομέων υπηρεσιών σίτισης.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας Χονδρεμπόρων Τροφίμων
(http://www.fwd.co.uk/content/3/Members/) συνεργάζονται με 330.000 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης ,από εστιατόρια και γηροκομεία, έως ξενοδοχεία, καφετέριες και σχολεία για παραγγελίες τροφίμων. Αυτές οι επιχειρήσεις υπολογίζεται πως καταλαμβάνουν άνω του 40% του κύκλου εργασιών των μελών της Ομοσπονδίας, αλλά συχνά παραβλέπονται από τις εταιρίες
προμηθευτών που στοχεύουν στο λιανεμπόριο.
Καθώς όλο και περισσότερα επαγγελματικώς παρασκευασμένα γεύματα καταναλώνονται εκτός οικίας, υπάρχει μια λαμπρή ευκαιρία για τους προμηθευτές προϊόντων και τους ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων ώστε να βρουν νέες διόδους προς τους καταναλωτές μέσω των εταιρειών παροχής υπηρεσιών σίτισης. Το κλειδί σε αυτό είναι η συνεργασία με τους διανεμητές
που αντιλαμβάνονται τις ανάγκες των πελατών τους.
Οι υπηρεσίες παροχής σίτισης έχουν μια διαφορετική δυναμική έναντι του λιανεμπορίου, αλλά ανταμείβουν αυτούς που αντιλαμβάνονται τις ανάγκες των εστιατόρων και προσαρμόζουν το προϊόν τους, ώστε να ανταποκρίνεται στις παρασκευαστικές και διατροφικές απαιτήσεις του τομέα αυτού της αγοράς.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια της έρευνας

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα