arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ENTERPRISE GREECE
Ο οργανισμός Enterprise Greece, στοχεύοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων και της αύξησης των Ελληνικών εξαγωγών, προγραμματίζει, με την υποστήριξη της ΔΕΘ – Helexpo, τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων με κατασκευαστικές εταιρείες, μελετητικά γραφεία και αγοραστές από τα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο, προκειμένου να έλθουν σε επαφή με εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου Δομικών Υλικών.
Η συμμετοχή στη διοργάνωση των επιχειρηματικών συναντήσεων, δίνει τη δυνατότητα:
– της πραγματοποίησης προκαθορισμένων συναντήσεων με τις κατάλληλες επιχειρήσεις
– της διερεύνησης των δυνατοτήτων συνεργασίας
– της ενημέρωσης για τον ανταγωνισμό και τις συνθήκες της αγοράς.
Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΣΕΤΕ: ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ 9% ΤΟ 2017
Αισιόδοξος για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. «Τα έσοδα από τον τουρισμό ενδέχεται να αυξηθούν φέτος κατά 9% βοηθώντας την Ελλάδα να επιστρέψει στην ισχυρή οικονομική ανάκαμψη, ωστόσο, πολιτικά ζητήματα θα μπορούσαν να ρίξουν τη σκιά τους στις προβλέψεις αυτές, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης. Ειδικότερα, ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 14,5 δισ. ευρώ μετά από μία πτώση 6,4% στα 13,2 δισ. ευρώ το 2016. Προβλέπει μάλιστα ότι οι αφίξεις ενδέχεται να κορυφωθούν στους 27 εκατομμύρια επισκέπτες από 25 εκατομμύρια που ήταν πέρσι.

ΕΩΣ ΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟ TAXIS
Έως την 31η Μαρτίου 2017 όλες οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα θα πρέπει να έχουν αποστείλει στο TAXIS τις βεβαιώσεις αποδοχών των εργαζομένων τους, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με την οποία δίνονται οι απαραίτητες διευκρινίσεις προς τους υπόχρεους για τη σύνταξη των βεβαιώσεων αποδοχών και την αποστολή τους στο TAXIS.

ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ
Αποπληρωμή των πιστωτών με βάση τη δυνατότητα που έχει μια επιχείρηση ή ένας επαγγελματίας και «κούρεμα» του υπολοίπου της οφειλής στο τέλος της περιόδου που θα συμφωνηθεί, και εφόσoν ο οφειλέτης τηρήσει πιστά τη συμφωνία, επιτρέπει η διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού που προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η πρόταση για την αποπληρωμή των οφειλών θα βασίζεται στα εκτιμώμενα έσοδα και έξοδα του οφειλέτη κατά τις προσεχείς τουλάχιστον τρεις οικονομικές χρήσεις. Προϋπόθεση είναι η αναδιάρθρωση των οφειλών, βάσει της συμφωνίας που θα γίνει, να μη φέρει οποιονδήποτε από τους μη συμβαλλόμενους πιστωτές σε χειρότερη θέση από αυτή στην οποία θα βρίσκονταν σε περίπτωση ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη στο πλαίσιο αναγκαστικής εκτέλεσης.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα